XL-BYG logo

Videoopskrift

Opskrift: Pitabrød med grønt og kebab

Tilbered hele måltidet på grillen. Med det rette tilbehør kan du lave autentiske pitabrød, saftig kebab og lækre grøntsager.

Denne opskrift er udviklet i samarbejde med Emma Martiny

Opskrift til 4 personer

Kebab

  • 500 g skært lammekød

  • 3 spsk. olivenolie

  • 2 tsk. stødt spidskommen

  • 1 tsk. hvidløgspulver

  • 1 tsk. røget paprika

  • 1 tsk. stødt koriander

  • ½ tsk. stødt kanel

  • ½ tsk. friskrevet muskatnød

  • 1½ tsk. salt

  • friskkværnet peber

Grøntsager

  • 2 røde peberfrugter

  • 1 squash

  • 2 spsk. olivenolie

  • Salt

Pitabrød

  • 2 dl lunken vand

  • 25 g gær

  • 2 dl yoghurt

  • 2 spsk. olivenolie

  • 10 g salt

  • 400 g tipo 00 hvedemel

  • 100 g fuldkornshvedemel

Tilbehør

  • Yoghurtdip

Grilltilbehør

Fremgangsmåde

  1. Start med at forberede kødet. Bland alle ingredienser i en skål, så marinaden fordeler sig på lammekødet. Stil skålen på køl i mindst 6 timer (og gerne natten over).

  2. Lav pita-dej. Smuldr gær i lunken vand i en skål og rør rundt, til det opløses. Tilsæt yoghurt, olivenolie og salt og rør rundt. Tilsæt først fuldkornsmel og rør det ind i dejen. Tilsæt dernæst hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket i skålen i 45 minutter.

  3. Forbered grøntsager. Skær grøntsagerne i grove skiver og vend dem i olivenolie og salt.

  4. Klargør grillspyddene. Fastgør kødet på kebabspyd. Brug gerne et rotisseri med kebabspyd.

  5. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 10 stykker. Form dem til kugler og rul dem forsigtigt ud med en kagerulle til cirka 1 cm tykkelse. Placér pitabrødene på to stykker bagepapir og lad dem efterhæve i 15 minutter, imens du forvarmer din pizzasten.

  6. Placér pizzastenen på en kold grill. Tænd for alle blus og opvarm grillen til minimum 250 grader.

  7. Fastgør rotisseriet med kebabspryd og lad det dreje rundt i cirka 5-10 minutter, til kødet er gennemstegt. Grill grøntsagerne på risten under, så de får ekstra smag fra kødsaften. Brug en pizzaspade til at føre pitabrødene ind på den varme pizzasten. Luk for grillen og lad dem bage i 3-5 minutter, til de er luftige og gyldne.

  8. Flæk pitabrødene og servér med grillede grøntsager, kebab og yoghurtdressing.

Se flere grillopskrifter her