RUM
BYGGER
Safety

PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

troldtekt

Troldtekt
Sorter efter

Troldtekt - producent af akustikplader

Startede produktionen i 1935

Troldtekt er en dansk virksomhed med hovedkontor i Tranbjerg. Troldtekt begyndte produktionen af akustikplader allerede i 1935. Men firmaet er endnu ældre. Det blev grundlagt i 1855 af J. C. Seidelin, som var købmand i Aarhus. Her drev Seidelin en specialbutik, hvor han solgte byggematerialer. Forretningen gik godt, og butikken voksede sig hurtigt stor. Men J. C. Seidelin var en mand med flere interesser, og i 1870 sagde han ja til at blive bankdirektør i Århus Privatbank, den senere Provinsbanken. Seidelin fortsatte med både at være bankdirektør og ejer af sin forretning med byggematerialer. I 1884 valgte han dog at sælge forretningen fra, og den blev købt af Louis Hammerich. Under Hammerichs ledelse voksede forretningen sig hurtigt endnu større: I løbet af det første år fordoblede den faktisk sin omsætning. Og herfra gik det hurtigt. Forretningen, som nu hed "L. Hammerich Forretning i Bygningsartikler" udvidede støt sine aktiviteter og sine forretningsarealer. I 1911 bliver forretningen et aktieselskab. Louis Hammerich dør i 1931, og ikke så længe efter bliver virksomheden overtaget af Aage Filtenborg. I 1935 overtager "A/S L. Hammerich & Co." en vestjysk fabrik i byen Troldhede, "A/S Troldhede Pladeindustri". I Troldhede har virksomheden let adgang til materialerne til fremstilling af akustikplader, som bliver mere og mere populære som beklædning i byggerier. Siden da er det trods Anden Verdenskrig og finanskriser lykkedes virksomheden at øge sine aktiviteter. I 1955 kunne virksomheden fejre 100-års jubilæum og glæde sig over en støt fremgang gennem årene. I 2010 skifter firmaet navn til det nuværende, "Troldtekt A/S". Troldtekt har datterselskaber i bl.a. Sverige.

Akustikplader i naturmaterialer

Troldtekts akustikplader fremstilles i dag af træbeton - en kombination mellem rødgrantræ, høvlet til træuld, og cement - og består altså af rene naturmaterialer. Træet er FSC®-certificeret, hvilket er en garanti for et produkt af ansvarligt skovbrug.

Det er muligt at overfladebehandle Troldtekt pladerne, men de anvendes ofte ubehandlet i deres lyse og grå naturfarver.

Troldtekt loftplader og tilbehørsprodukter bliver både designet, udviklet og produceret i Danmark. Design- og udviklingsprocessen foregår i tæt samarbejde med fagspecialister, arkitekter og andre rådgivere med stor viden på området. Med de lydabsorberende Troldtekt plader får du et bæredygtigt indeklima med intelligente og innovative løsninger.

Bedre trivsel med akustikplader

God akustik er vigtig for din trivsel, både hjemme, på jobbet eller på institutionen. Akustikken i et rum beskrives ved rummets efterklangstid. Hårde og glatte overflader giver en dårligere akustik eftersom efterklangstid forlænges. Materialer med åben overfladestruktur medvirker til en kortere efterklangstid, som gør det nemmere at høre hvad der bliver sagt. Troldtekt har specialiseret sig i at fremstille plader til loft og vægge, der minimerer efterklangstiden og støjgener. Troldtekt pladerne har optimale lysadsorberende egenskaber, som giver dig et rum med rigtig god akustik. Produkterne er desuden nemme at montere, har lang holdbarhed og forbedrer brandsikkerheden i rummet.

Troldtekt loft af miljørigtige produkter

Troldtekt bestræber sig på at være bæredygtige og miljørigtige og på at mindske miljøbelastningen i alle faser af produkternes liv. Cradle-to-cradle certificeringen betyder, at produkterne ikke indeholder skadelige stoffer og derfor kan vende tilbage til naturen som kompost. Blandt certificeringer, har Troldtekt både PEFC- og FSC®-certificeringerne, der betyder, at det træ der er anvendt i produktionen af Troldtekt pladerne, kan spores tilbage til ansvarligt skovbrug. Troldtekt opererer ansvarligt, da virksomheden har taget initiativ til frivilligt arbejde med sociale, etiske og miljømæssige forhold, både lokalt og globalt.

Køb dine Troldtekt plader her

Her i vores webshop kan du bestille dine nye Troldtekt plader. Som du kan se, har vi et godt udvalg af forskellige akustikplader. Desuden tilbyder vi Troldtekt tilbehør til loft og Troldtekt loft i træbeton.

Når du har fundet de Troldtekt plader, du vil have her på vores webshop, er det meget nemt at bestille dem, så du har dem i løbet af ganske få dage. Bestillingsprocessen er nem, hurtig og sikker, og hvis du får brug for hjælp, kan du få det i vores webshopsupport.

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk