RUM
BYGGER
Safety

PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

morsø

Morsø
Sorter efter

Morsø

Morsø produkter – mere end blot brændeovne

Morsø er bedst kendt for sine brændeovne og pilleovne, som nærmest er blevet en institution inden for brændeovne. Morsøs sortiment indeholder mange forskellige typer og modeller af brændeovne. Desuden fremstiller Morsø tilbehør til brændeovne – plejeprodukter, skorstene, gulvplader til beskyttelse af underlaget foran brændeovnen, pejsesæt, brændespande, kedler, vandfordampere osv. Her er nogle eksempler på Morsøs produkter:

Morsø interiør

Morsø fremstiller også en del interiør, som både kan anvendes til brændeovne og generelt. Morsø Kedlen er et af mest kendte eksempler på Morsø interiør.

Fra staldvinduer til brændeovne

Morsø Jernstøberi blev grundlagt i 1853 af N. A. Christensen, som havde taget en handelsuddannelse. Rent geografisk blev virksomheden placeret på limfjordsøen Mors, hvor virksomheden stadig holder til.

I begyndelsen fabrikerede N. A. Christensen og hans få medarbejdere alle mulige forskellige støbejernsprodukter lige fra staldvinduer og komfurer til gryder og pander.

Christensen var en dygtig forretningsmand, og i løbet af nogle år lykkedes det for ham at gøre Morsø Jernstøberi til et af de førende jernstøberier i Danmark.

I en årrække var Morsø Jernstøberi bedst kendt for sin produktion af komfurer og kakkelovne. Derefter blev Morsøs vigtigste produkter varmeapparater og ovne i såkaldt empirestil. I denne periode leverede Morsø blandt andet ovne til kongehuset og Amalienborg Slot og blev såkaldt Kongelig Hofleverandør.

Efterhånden som kakkelovnen blev erstattet af radiatoren, lagde Morsø produktionen om og begyndte at fremstille de brændeovne, som virksomheden er bedst kendt for i dag.

Brændeovne med ekstra finesser

Den opfindsomhed og evne til tilpasning, som Morsø har vist gennem årene, er blevet firmaets og dets produkters kendetegn. En Morsø brændeovn er ikke bare en brændeovn, men en brændeovn, der kan lidt ekstra. Morsø er nemlig kendt for kontinuerligt at udvikle videre på deres brændeovne, så de bliver så effektive som muligt og skiller sig ud fra konkurrenterne. Et eksempel herpå er konvektionsprincippet, som Morsø har udviklet i samarbejde med andre jernstøberier. Et andet eksempel er den måde, hvorpå Morsø brændeovnene er samlet: En Morsø brændeovn bliver ikke svejset i samlingerne, men bliver først samlet med en keramisk snor, hvorefter den bliver boltet sammen. Derved undgår man, at brændeovnen med tiden bliver utæt.

Miljøvenlig produktion

Det er vigtigt for Morsø at gøre både produktionen og selve brændeovnene så miljøvenlige som muligt. Fx består Morsø brændeovne for 99 procents vedkommende af genbrugsjern. Og det samme gælder den emballage, Morsø anvender, som består af genbrugspap. 80 procent af den energi, Morsø bruger til produktionen, stammer fra vedvarende energikilder.

Med et produkt fra Morsø får du altså et kvalitetsprodukt, der samtidig er produceret under miljøvenlige forhold.

Morsø - En verden af varme, hygge og godt håndværk

Gennem mere end 165 år har Morsø prioriteret innovation og design højt. Lige fra de tidligste år har Morsø brændeovne været kendetegnet med epokegørende egenskaber indenfor brænding, såvel som miljørigtige tiltag.

Morsø produkter skaber en velkendt atmosfære

Morsø Jernstøberi har altid set det som sin fornemste opgave at skabe følelsen af hjem. Hvad end det ikoniske støbejern skulle formes til, har det derfor altid været kernen i design og fremstilling at skabe et varmt, trygt og smukt samlingspunkt, der samtidig kunne opfylde et praktisk behov. Sådan er det stadig, og det er i særdeleshed også tilfældet med Morsøs Outdoor-sortiment, der med ilden og madglæden i centrum på alle måder giver følelsen af hjem, hvor end de forskellige produkter optræder.

Morsø Outdoor

For godt 6 år siden så den første Morsø udeovn dagens lys. ”Morsø Forno” har sidenhen ikke blot begejstret ved sin multifunktionalitet som både grill, rygeovn, pizzaovn, terrassevarmer og hyggespreder - den har også gennem sit smukke og spektakulære design allerede opnået ikon-status.

Udendørssortimentet er gennem de seneste år vokset betydeligt. Ud over Morsø Forno består ovn- og grillsortimentet nu også af Morsø Forno Multi, Morsø Grill Forno II, Morsø Grill ’17, Morsø Grill ’71, Morsø Grill ’71 Table, Morsø Jiko, Morsø Kamino samt et stort udvalg af tilbehør, der skaber fundamentet til et funktionelt og eksklusivt Morsø udekøkken.

Nye produkter til Morsø Outdoor

Som seneste skud på stammen lancerer Morsø nu Morsø Forno Gas serien - som er de første gasgrill i det brede udesortiment. Morsø Forno Gas serien består af 3 størrelser ”Piccolo”, ”Medio” og ”Grande”, der ikke alene tilbyder de basale gas-grill funktioner, men også bidrager smukt til udemiljøet med det sikre og stilrene design.

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk