RUM
BYGGER
Safety

PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

kosan gas

Kosan Gas
Sorter efter

Kosan Gas er Danmarks største leverandør af gasflasker og gastanke. I over 80 år har Kosan Gas leveret gas på flasker til både private husholdninger og virksomheder.

De fleste danskere, der har rundet de 50, husker vist tydeligt, hvor stor en del af hverdagen gasflasker var før i tiden. Før elkomfuret gjorde sin entré, var gassen uundværlig, når der skulle tændes op i gaskomfuret. I dag er meget ændret, men Kosan Gas leverer stadig i stor stil gasflasker til danskerne.

Kosan Gas leverer gasflasker til mange formål

Gasflaskerne bliver leveret til køkkener, camping, havehygge, landbrug, industri, byggeri, transport, autogas osv., og i dag kender mange nok mest gasflasken fra gasgrillen.

Gas er kort sagt en meget vigtig del af mange danskeres hverdag. I dag er Kosan Gas desuden en af Nordens største leverandører til industrien.

Grundlagt i 1929

Kosan Gas blev grundlagt af Terkild Andersen Nellemose på Lolland-Falster den 20. august 1929. Virksomheden fik navnet "Dansk Flaskegas Co.", men skiftede i begyndelsen af 1950’erne navn til "Kosan Gas".

I begyndelsen af 1940’erne oplevede Kosan Gas en markant vækst, da den nye direktør, Knud Tholstrup, satte sig ved roret og manøvrerede virksomheden i en mere sikker retning. I slutningen af 1960’erne begyndte flere og flere danskere imidlertid at skifte gaskomfuret ud med et elektrisk komfur, og salget af gasflasker faldt.

I 1989 bliver Kosan Gas opkøbt af BP Gas, som primært rettede sig mod industrien, og Kosan kom dermed til at hedde "BP Gas".

I 2010 blev virksomheden opkøbt af det amerikanske firma, UGI Corporation, og navnet blev samtidig ændret til det oprindelige: Kosan Gas.

I 2011 bliver også Shell Gas en del af Kosan Gas, hvilket styrkede Kosan Gas’ position på markedet.

I dag har Kosan Gas omkring 100 ansatte, seks regionale gascentre, 2.000 forhandlere og 4.000 erhvervskunder.

Hovedkontoret ligger i Viby J, og virksomheden har en stor, moderne fyldestation ved Esbjerg.

Lettere gasflasker med propangas

Kosan Gas har gjort meget for at gøre tidligere tiders tunge gasflasker lettere. Mange lidt ældre husker sikkert de gamle, tunge gasflasker, som det virkelig krævede kræfter at løfte rundt på.

Men i 1931 opdagede en af Kosan Gas’ medarbejdere, ingeniøren Carl Rich Smidth, at gasflaskerne kunne blive lettere, hvis man gik over til at anvende propangas. Propangas gjorde det muligt at anvende stålflasker, som kan rumme 17 kg. gas og i alt kun vejer 40 kg.

Når alt kommer til alt, kan man vel sige, at Kosan Gas egentlig ikke sælger gas, men derimod alle de gode oplevelser, som man kan få ved at bruge gas på flaske. Gasflasken har fx gjort det langt lettere at lave mad på camping eller med en gasgrill, når man vil hygge sig med god mad en varm sommeraften.

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk