RUM
BYGGER
Safety

PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

henkel

Henkel
Sorter efter

Henkel er en verdensopspændende virksomhed, som fremstiller og sælger produkter inden for tre hovedområder: Personlig pleje og skønhedspleje, vedligeholdelse og rengøring af boligen og lim og andre klæbestoffer samt fugemasse.

Schwarzkopf, Persil og Loctite

Blandt Henkels bedst kendte produkter er hårplejeserien Schwarzkopf og vaskemidlet Persil. Men Henkel har også en førende position inden for limprodukter, coatings og fugemasser. Et af Henkels bedst kendte produkter inden for dette område er brandet Loctite, som mange kender som en kraftig og effektiv lim. Foruden en lang række forskellige klæbemidler fremstiller Henkel også malingsfjerner, spartelmasse, fugeskum, tapetklister og tape. Men mange vil nok også nikke genkendende til produktmærket Plastic Padding.

Grundlagt i 1876

Henkel blev grundlagt den 26. september 1876 i byen Aachen i Tyskland af den 28-årige Fritz Henkel og to andre partnere. Firmaets navn var på det tidspunkt Henkel & Cie. Fritz Henkel var egentlig købmand, men havde samtidig en stor interesse for naturvidenskab. Og det var denne kombination – godt købmandsskab og naturvidenskabelig interesse – der lagde grunden for Henkel-koncernens fremtidige ekspansion.

Opfandt universalrengøringsmiddel

Det første produkt Henkel fremstillede og solgte var et universalrengøringsmiddel, som var fremstillet på basis af kemikaliet silikat, der består af en blanding af silicium og en anion (typisk ilt). Rengøringsmidlet blev i modsætning til konkurrenternes rengøringsmidler solgt i pakker, hvilket gjorde det lettere for kunderne at transportere og opbevare det.

I 1879 blev Fritz Henkel eneejer af virksomheden, og i de kommende år oplevede Henkel en kraftig vækst, som gjorde den til en af Tysklands største virksomheder.

Begyndte at sælge limprodukter

I 1923 begyndte Henkel at fremstille og sælge klæbestoffer (lim osv.), som i dag er et af virksomhedens tre hovedområder, hvad produkter angår.

Verdensomspændende aktiviteter

I dag har Henkel aktiviteter over hele kloden. Alene i Europa er Henkel repræsenteret i 35 lande.

Henkels danske afdeling har til huse i Ballerup ved København.

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk