RUM
BYGGER
Safety

PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Skal jeg have skorstensfejer, når jeg har købt brændeovn?

Du skal huske, at når du har monteret din flotte, nye brændeovn, mangler der lige en ting, før du må bruge den.

Brændeovnen skal nemlig først anmeldes til kommunen, og en autoriseret skorstensfejer skal komme og tjekke, at monteringen er i orden og skorstenen virker, som den skal. Din kommune er forpligtet til at stille en skorstensfejer til rådighed, men du må også godt selv vælge en anden.

Prøvningsattesten

Når alt er i orden, skal skorstensfejeren underskrive den prøvningsattest, der følger med din brændeovn. Det er nemlig dit bevis for, at monteringen er i orden, og brændeovnen overholder de lovpligtige krav i Brændeovnsbekendtgørelsen. Når den så er underskrevet, kan du tage din brændeovn i brug. (Du kan også læse mere om prøvningsattesten i vores artikel her på siderne.)

Skorstensfejning

Bagefter er det lovpligtigt, at skorstenen renses mindst én gang om året, men din skorstensfejer kan dog bestemme, om den skal renses oftere. Det er faktisk deres vurdering og ikke din.

Desuden skal du sørge for, at skorstensfejeren har sikker adgang til fejningen, for hvis han vurderer den som farlig, må han ifølge Arbejdsmiljøloven ikke bruge den, og det kan i sidste ende give dig problemer. Selve udgiften til skorstensfejningen behøver du nok ikke tænke på, for den opkræves i langt de fleste kommuner sammen med ejendomsskatten.

Her til sidst skal du huske, at hvis du helt holder op med at bruge din brændeovn, kan du afmelde den hos kommunen, men hvis du udskifter den, bør du anmelde den nye.

Hvis du har flere spørgsmål om brændeovne, er du velkommen til at se vores flotte infografik eller læse flere af vores mange artikler. Vi forklarer blandt andet reglerne om skorstenshøjden og underlaget og giver dig priser på brændeovne og monteringen.

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk