RUM
BYGGER
Safety

PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Regler om brændeovne – underlaget

Brændeovnen er købt, og det er endelig tid til at komme hjem og nyde den. Men før du tilslutter den skorstenen, skal du huske at placere den på et underlag, der er i overensstemmelse med de krav, der stilles i Brændeovnsbekendtgørelsen.

Krav til underlaget

For det første skal ovnen stå på et underlag, der ikke er brandbart, som for eksempel fliser.

Hvis dit gulv er lavet af træ eller andet brandbart materiale, så er det påbudt, at du placerer din brændeovn på en gulvplade, der kan fange de gnister og gløder, der muligvist springer ud af ovnen. Sådan nogle gulvplader kan du for eksempel finde i glas eller stål, ligesom dem vi forhandler her i XL-BYG.

Derudover skal du købe et underlag, der kan dække mindst 15 cm langs ovnens sider og mindst 50 cm foran, hvis du har valgt en åben brændeovn.

Og selvom det måske siger sig selv, skal du til sidst huske, at dit underlag skal kunne bære vægten af både ovnen og skorstenen, så vær sikker på, at du kender ovnens vægt, før du vælger gulvplade. Den kan du finde i ovnens produktbeskrivelse.

Placeringen

Når du skal til at lægge gulvpladen på, skal du så sørge for at placere den et sted, hvor ovnens skorsten bagefter kan føres op, uden at du er nødt til at lave ændringer i hverken stolper, spær, bjælker, vægge eller loft. For du må nemlig ikke ændre eller svække husets bygningskonstruktion.

Andre artikler: Regler om brændeovne – prøvningsattesten, Regler om brændeovne – skorstenshøjden.

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk