RUM
BYGGER
Safety

PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Regler om brændeovne – skorstenshøjden

Når du har valgt din nye brændeovn, skal den monteres derhjemme. Det har du lov til at gøre uden byggetilladelse, og du behøver ikke at hyre en håndværker til at gøre det for dig. Men det er vigtigt, at du tilslutter den rigtigt til skorstenen (se her, hvordan du kan gøre det med 5 trin), og du skal sørge for, at du overholder påbud om afstande til brandfarligt materiale samt kravene til din skorstens højde.

Minimumskrav

I 2015 trådte en ny Brændeovnsbekendtgørelse i kraft, som stiller minimumskrav til højden på de skorstene, der etableres eller ændres væsentligt ved, efter bekendtgørelsen trådte i kraft.

De nye minimumskrav siger, at hvis taghældningen på dit hus er 20 grader eller under, skal skorstenen udmunde mindst 40 cm over tagryggen eller mindst 1 meter over tagfladen.

Hvis taghældningen derimod er over 20 grader, skal skorstenen udmunde mindst 40 cm over tagryggen eller være mindst 2,3 meter over tagfladen, når den måles horisontalt.

Din skorsten bør under alle omstændigheder aldrig være lavere end husets højeste punkt.

Andre krav

Du skal også huske, at skorstenen skal være så høj, at den leder røgen væk og ikke generer dine naboer. Ellers kan de i værste tilfælde melde dig til kommunen, som bagefter kan kræve, at du enten nedlægger eller ændrer din skorsten.

Desuden skal din skorsten også altid være tilgængelig for fejning med en sikker adgang, for ellers må skorstensfejeren faktisk ikke bruge den. Det kan du læse mere om her i vores artikel, der forklarer dig reglerne om skorstensfejning.

Se også andre artikler om regler for brændeovne: Prøvningsattesten og Underlaget eller vores omfattende grafik, der forklarer alt om effektiv brug af brændeovne.

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk