RUM
BYGGER
Safety

PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Hvad koster en brændeovn?

Nu er vi derhenne igen, hvor regn og storm har godt fat i det danske vejr. Ideen skal måske derfor omsættes til praksis, fordi det ville jo være skønt med en brændeovn, som både varmer huset og hygger for familien. Spørgsmålet er bare: Hvad koster sådan en mon?

Prisen på en brændeovn kommer meget an på typen, du vælger at købe. Kort sagt kan du få en brændeovn for ca. 3.000 kr., men du kan også finde nogle, der koster omkring 40.000 kr.

3 typer brændeovne

På det danske marked er der 3 gængse typer af brændeovne. Du kan få fritstående brændeovne, væghængte (monterede) eller indbyggede brændeovne, og du kan også få gasbrændeovne. Du skal selvfølgelig vælge den type, der passer bedst til dit behov, bolig og smag. Har du lyst til at læse mere om de forskellige typer brændeovne, er du velkommen til at læse videre i vores omfattende artikel, så det bliver nemmere for dig at træffe det rigtige valg.

Priser

Fritstående brændeovne er meget populære i Danmark, og det er i denne gruppe, der er størst varians i modeller og priser. Her i XL-BYG kan du finde et stort udvalg af denne slags brændeovne til en pris, der varierer mellem ca. 3.000 - 16.000 kr.

Du kan også vælge at købe en væghængt brændeovn, der giver stuen et flot look. Alt efter modellen kan du finde priser, der ligger mellem 8.000 - 16.000 kr. De modeller, vi fører her i XL-BYG, kan du for eksempel få til omkring 9.000 kr.

Sidst, men ikke mindst, kan du også anskaffe dig en gasbrændeovn. Den klassiske model, som du kan flytte fra rum til rum, hører til i den billigere ende. Du kan for eksempel få en Kosan Gas brændeovn til 3.000 kr. eller 5.000 kr. her i XL-BYG. Derudover findes der monterede gaspejse, som ligger i en prisklasse på 15.000 - 40.000 kr.

Ekstra udstyr til brændeovnen

For at bruge din brændeovn effektivt og gøre hyggen fuldendt kan du også få fat på lidt kræs og ekstra udstyr. Har du en fritstående brændeovn, skal den måske placeres på en gulvplade, så gulvet beskyttes mod eventuelle gnister. Og har du små børn, skal du måske også have et pejsegitter. Du kan også finde en dekorativ og hyggelig kedel, som passer til din brændeovns design.

Prislejerne for ekstra udstyr varierer meget, så du har frit slag her. Det er din smag og dine ønsker, som afgør, hvad du vil investere i hyggen omkring pejsen.

Andre artikler: Hvordan skal jeg fyre effektivt i min brændeovn?, Regler om brændeovne, Hvad koster det at montere min brændeovn?, Skal jeg have skorstensfejer?

Vi har også lavet en omfattende grafik, der på en overskuelig måde, fortæller dig alt, hvad du bør vide om effektiv brug af brændeovne, som du kan finde her.

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk