RUM
BYGGER
SAFETY

PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

KOM HJEM TIL ET TRYGT HJEM

Vil du gerne forebygge indbrud i dit eget hjem, så læs med her

Man skal føle sig tryg, når man er i sit hjem, men også når man er væk fra det. Alle kender følelsen af at komme hjem til sin bolig efter en lang ferie og opleve, at alt er som det skal være. Det føles trygt og godt.

Desværre er det ikke altid sådan. Er du uheldig, har du haft besøg af en indbrudstyv, og for mange betyder det, at hjemmet ikke længere føles så sikkert, som det var. Derfor er det en god ide at forebygge indbrud, og der skal faktisk ikke så meget til, for at gøre hjemmet mere sikkert.

Der er mange ting du selv kan gøre, for at undgå indbrud. Især når du tager på ferie eller er væk i længere tid, er det en god ide at overveje, hvordan du kan få din bolig til at se beboet ud.

Lad det rode og fjern værdifulde ting

Mange har en tendens til at rydde op, inden de tager afsted på ferie, men det er en god ide at lade det rode en smule både inde og ude. Lidt rod kan være tegn på, at der er mennesker i huset, og dermed kan en tyv få et indtryk af, at der er nogen hjemme. Du kan lade alt fra lidt opvask stå, nogle magasiner liggende på bordet eller lade tæppet ligge krøllet sammen i sofaen.

Sørg for at tyven ikke bliver fristet af værdigenstande gennem dine vinduer. Det er en god idé at fjerne alle værdifulde ting, så de ikke er til at få øje på, og måske kan du gemme dem så godt, at tyven ikke finder dem under et indbrud.

Tænd radioen

Lader du radioen stå tændt, når du forlader hjemmet kan det også give tyven indtrykket af, at der er nogen hjemme, og dermed virke afskrækkende.

Tænd lyset

Tager du på ferie eller er væk i en længere periode, kan det være nyttigt at lade dit hus se beboet ud, også når mørket falder på. Du kan f.eks. vælge at købe nogle tænd-sluk ure, som automatisk tænder og slukker dine lamper, tv osv., så det vil ligne, at der er nogen hjemme.

Du kan også vælge en løsning, der muliggør, at du kan tænde og justere lyset via en app på din telefon eller tablet. Med SikkertHjem S6evo tyverialarmen og den tilhørende app kan du nemt tænde og slukke lyset. Ligeledes medEGLO connect og Osram Smart+ kan du styre din belysning med din smartphone. Du kan sætte lyset til at tænde og slukke automatisk, når du ikke er hjemme, eller du kan bruge din app, og ændre indstillingerne, når du ikke er hjemme.

Philips Hue, giver dig mulighed for at styre din belysning via Wi-Fi. Styreenheden Hue-Bridge kan håndtere op til 50 Hue-lamper eller Hue-pærer, som du kan styre via din Apple- eller iOS og Android-enhed. Du kan også vælge en trådløslysdæmperkontakt, der kan styre op til 10 Hue-pærer.

Med disse løsninger kan du nemt tænde lyset, når du ikke er hjemme og dermed altid være i stand til forebygge indbrud i din bolig.

Sensorer tænder din udendørs belysning

En anden effektiv metode til at afskrække indbrudstyven er udendørs belysning. Sensorer, der automatisk tænder for din belysning, når de måler bevægelse, er noget enhver tyv hader. Samtidig er det lettere for naboen at se, når nogen nærmer sig dit hus.

Sensorer kan dermed sikre dit hjem bedre mod ubudne gæster og samtidig være energibesparende, da du undgår, at din belysning står tændt, når ingen bruger den.

Vores sensorer er kvalitetsprodukter med en god rækkevidde og funktionalitet. De har forskellige detekteringsområder og indstillingsmuligheder, der passer til forskellige behov. Du kan se udvalget af bevægelsessensorer her.

Klip hækken

Sørg for at klippe hækken og undgå generelt tæt beplantning omkring huset. Det giver tyven færre skjulesteder, og samtidig kan din nabo bedre holde øje med dit hus, hvis du ikke er hjemme.

Lav aftale med naboen

En meget effektiv måde at sikre dit hjem mod indbrud på, er at aftale med naboerne, at I hjælper hinanden med at holde øje med jeres boliger. Det kan også være en god ide at få naboen til at hænge vasketøj på tøjsnoren, fylde affald i skraldespanden, og parkere sin bil i din carport, når du er bortrejst. Ligeledes er det klogt at få tømt postkassen, da en overfyldt postkasse er et meget tydeligt tegn på, at der ikke er nogen hjemme.

Er du bortrejst i længere tid, vil det også være en god ide at aftale, at I klipper hinandens græsplæner - og om vinteren sørger for snerydning.

Naboovervågning kan have en god præventiv virkning generelt, og hvis I opsætter skilte, som oplyser om naboovervågningen, sender du et meget tydeligt signal til indbrudstyven. Nabohjælp er blevet populært, og du kan læse mere om nabohjælp på Nabohjælp.dk.

Lås dit redskabsrum 

Værktøj og stiger er gode redskaber for en indbrudstyv, så sørg gerne for, at redskabsrum er aflåste, så indbrudstyven ikke kan få fat i redskaber, der gør det nemt at bryde ind i din bolig. Du kan aflåse dit redskabsrum effektivt med f.eks. en hængelås.

Husk, ved nogle hængelåse er det muligt at udskifte låsecylinderen, så den passer til nøglen til din bolig. Du kan finde hele sortimentet af hængelåse i webshoppen her.

Gem dine nøgler væk

Gør det vanskeligt for indbrudstyven af finde dine nøgler, så opbevar ikke alle nøgler på samme sted.

Har du af og til behov for at en håndværker eller rengøringshjælp kan få adgang til din bolig, kan løsningen være en nøgleboks. Det er en praktisk løsning, hvis du har brug for at flere har adgang eller hvis du ikke ønsker at tage nøglen med dig. Adgang til nøgleboksen kræver en fire-cifret kode, som du selv kan vælge og derfor ændre efter behov. 

Find udvalget af nøglebokse i webshoppen her

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk