RUM
BYGGER
SAFETY

PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

XL-BYG TRÆGULVE

Inspiration og trends

INDRET MED SMUKKE OG TIDLØSE TRÆGRULVE

FIND INSPIRATION HER

TRÆGULV, LAMINAT ELLER VINYL?

TRÆGULVET - TRENDY OG TIDLØST

Indret dit hjem med smukke og tidløse trægulve

Træ er tidløst, men tiderne skifter – og det samme gør trends og tendenser inden for boligindretning. I denne artikel ser vi nærmere på det evigt-populære trægulv, og andre gulvtyper som laminat og vinyl, og giver dig inspiration til dit gulvvalg. 

Fra eg til ask og planker til parket. Træ er en klassiker, når det gælder gulvbelægning – især i de nordiske lande, hvor vi næsten ikke kan få nok. I dag har op mod 80% af alle danske hjem trægulve, og det er der mange gode grunde til. Træ er et levende materiale, et stykke natur i dit hjem. Det er tidløst, smukt og harmonerer perfekt med den nordiske æstetik. Men et trægulv er ikke bare et trægulv. Der findes et utal af sorter, overflader og gulvtyper. Læs med her og få godt styr på, hvilke trends der dominerer lige nu.

Planker og naturligt look hitter

Parketgulvet har i mange år været danskernes foretrukne gulvbeklædning, og den mest populære parkettype har de seneste sæsoner været det velkendte 3-stavs design. Her er hvert bræt sat sammen af tre stave, hvilket skaber et levende og smukt gulv, hvor ikke to brædder er ens. Et dynamisk, men alligevel rent look. 

Meget tyder dog på, at tendensen nu går i retning af parketgulve i planke-stil. Planke-looket er mere minimalistisk og skaber et roligt og eksklusivt udtryk i dit hjem. De lange linjer ’forlænger’ rummet visuelt, mens træets struktur og åretegninger står tydeligt frem og inviterer naturen helt indenfor.

Man kan ikke se forskel på denne type parketgulv og et massivt trægulv – hvilket nok også bidrager til populariteten. Den eneste forskel er, at det massive trægulv kan afhøvles gang på gang i takt med, at det slides.

Uanset om du er til planker eller 3-stavs parket, vil du opleve, at gulve i dag er væsentligt nemmere at lægge end tidligere. Producenterne har nemlig ofret mange udviklings-kroner på smarte klik/låse-systemer, så du kan lægge dit gulv med flotte samlinger – helt uden lim.

Få gode tips til gulvlægning her.

Farvevalg er ikke sort-hvidt

Lyse trægulve har længe været danskernes foretrukne. Træsorter som eg og ask behandlet med hvid olie eller hvid mat lak, giver et lyst og rent udtryk, som passer perfekt til skandinavisk boligstil. Et lyst gulv spiller rigtig godt sammen med mørkere møbler, og udnytter lysindfaldet i dit hjem optimalt.

Man kan vist godt tillade sig at kalde et lyst gulv for det sikre valg. Et mørkt gulv, derimod, kræver en anelse mere vovemod, men belønner dig med en varmere glød og et ekstremt eksklusivt look. Især i rum med lyse møbler, store vinduespartier og ovenlysvinduer, hvor det mørke gulv minimerer genskin, men udstråler personlighed i store mængder.

Der er selvfølgelig altid den gyldne middelvej. Hvis du vælger et lyst gulv behandlet med naturolie eller matlak, bevarer du det lyse udtryk blot med en varmere glød. Eller du kan gå med et gulv i røget eg, der med sine karakteristiske grålige nuancer giver et helt særegent udtryk i dit hjem. I sidste ende er det selvfølgelig en smagssag, og den dominerende trend er hverken lys, mørk eller midt i mellem – det er derimod, at vælge den stil, der passer til ens hjem og personlige stil.

Et gulv skal behandles ordentligt

Et er farven på gulvet, noget andet er overfladebehandlingen. Behandlingen af træet spiller nemlig en vigtig rolle for både udtryk og slidstyrke. 
Mat lak har længe været trenden, da denne type behandling bibeholder træets naturlige look, men tilføjer ekstra slidstyrke og modstandsdygtighed over for tabt kødsovs. Især den ultramatte variant er populær, fordi den giver en virkelig flot finish, der kommer tæt på olieret træ.
Netop olieret trægulv bliver også mere og mere populært – bl.a. fordi olien tilfører gulvet et naturligt, blødt og udtryksfuldt look, hvor træets struktur står tydeligt frem. Samtidig er olierede gulve lette at friske op og pletbehandle, hvis der kommer småridser i overfladen. I dag kan vedligehold ordnes med en god træolie og en moppe, så du slipper for at investere i en polermaskine.

Et stærkt alternativ

I rum, hvor gulvet skal tage imod slag, snavs og slid, f.eks. køkkenalrum, bryggers og baggang, kan det være en god ide at tænke i alternativer til trægulv. Et laminatgulv kan holde til det meste, er let at rengøre, og fås i dag i yderst naturtro trælook. Det er et praktisk og prisbevidst valg, men æstetikken er også i top – og netop derfor oplever laminatgulvet lige nu fornyet opmærksomhed fra danskerne.
Vinylgulv er anden mulighed, der genremæssigt kan sammenlignes med laminatgulvet. Vinylgulvet er dog en anelse blødere i sin tekstur, hvilket både dæmper trinlyden og føles varmere at gå på. Med et vinylgulv får du et 100% vandfast gulv, der er let at rengøre – og du kan vælge mellem et væld af mønstre og designs, herunder smukke trædesigns. 

 

Hent inspiration i din lokale XL-BYG

Besøg din lokale XL-BYG og oplev det store udvalg af træ-, parket-, laminat- og vinylgulve. I vores udstillingsområde kan du se, hvordan gulvene ser ud, når de er lagt – og vores medarbejdere står klar til at hjælpe. Hvis du booker et møde i forvejen, så kan vi skræddersy vores rådgivning til dine behov og dit hjem.

Book et uforpligtende møde med din lokale XL-BYG her.

Find inspiration online til det helt rigtige trægulv til dit hjem

Du kan også gå på opdagelse i vores store udvalg af gulve i webshoppen lige her.

Indret dit hjem med flotte gulve

Forskellige gulvbelægninger

Gulvbelægning i et rum har stor betydning for, hvordan stemningen i rummet virker.

Trægulve

Er dit gulv et trægulv, opnår du ofte et varmt og autentisk udseende - specielt hvis overfladen ikke er alt for lys. Trægulve har ofte flotte og spændende nuancer og strukturer. Du kan få mange forskellige typer trægulve. Et af de mest almindelige er parketgulve, som er fremstillet af lange træstykker, der er limet sammen. Resultatet er et glat gulv med spændende nuanceforskelle i overfladen. Mange trægulve holder for øvrigt godt på varmen, så de føles behageligt varme at gå på - selv med bare tæer.

Flisegulve

Vælger du et gulv bestående af fliser kommer får du normalt et gulv med et mere rustikt udseende, end hvis gulvet er af træ. Det gør som regel også en stor forskel i udseendet, om du vælger mindre eller større fliser. Større fliser får ofte øjet til at falde mere til ro. De egner sig ofte godt til fx et badeværelse eller til et større rum, fx stuen.

En fordel ved at vælge gulvfliser er, at de er meget nemme at gøre rene. De tåler lidt af hvert og holder sig flotte år efter år.

Smag og behag

Når det gælder valg af gulv, er der selvfølgelig ingen absolutte regler. Valg af gulv er i høj grad et spørgsmål om smag og behag.

Mange vælger et trægulv til stuen og andre lokaler, hvor de opholder sig, når de skal slappe af. De kan godt lide den stemning, der nemt opstår i et rum med trægulv.

Gulvfliser er meget populære til køkkenet, badeværelset og bryggerset. Fliserne tåler fugt, spildt mad og skidt og sko, og de er lette at gøre rene. Mange vælger gulvfliser disse steder, på grund af deres lange holdbarhed, og fordi de er nemme at holde rene.

Lækkert nyt gulv

XL-BYG tilbyder et stort og bredt udvalg af forskellige typer gulvfliser. Her kan du få både store fliser og mindre gulvfliser i forskellige materialer og med forskellige overflader.

Når du vil vælge en ny gulvbelægning, bør du være opmærksom på, at de forskellige typer belægninger også påvirker lydniveauet forskelligt. Vælger du et trægulv, vil det normalt bidrage til at dæmpe lyden i lokalet. Vælger du derimod gulvfliser som belægning, må du regne med, at der er en større rumklang i lokalet. Bliver rumklangen i et lokale for høj, kan du vælge at regulere den ved hjælp af Troldtektplader.

Bestil gulvfliser her

Når du har besluttet dig for, hvilke gulvfliser du vil bestille, kan du bestille den direkte her på vores webshop. Har du brug for hjælp til din bestilling komme er du altid velkommen til at kontakte vores webshop support.

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk