RUM
BYGGER
SAFETY

PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

FÅ PENGE FOR DIN BRÆNDEOVN

Har du en ældre brændeovn kan du udskifte til en ny og få skrotningspræmie udbetalt.

Nu gentages succesen med skrotningsordning for brændeovne i Danmark. Regeringen har pr. 4. februar indført en midlertidig skrotningspræmie, som du kan få glæde af, hvis du ejer en brændeovn, der er produceret i år 1994 eller tidligere.

Udskifter du din ældre brændeovn, kan du aktivt være med at til at begrænse drivhusgasser og nedbringe luftforureningen og samtidig få fordelen af den bedre udnyttelse af brændet, som en ny brændeovn giver.

Få 2.215 kr. i tilskud til din nye brændeovn

Vælger du at udskifte din brændeovn til en mere miljøvenlig model, kan du se frem til en skrotningspræmie på 2.215 kr., hvis din gamle brændeovn er fra 1994 eller tidligere. 

Du skal udfylde en ansøgningsblanket og sende den til din skorstensfejer. Din skorstensfejer udfylder den del af blanketten, der vedrører installationen, og sender din ansøgning videre til myndighederne. Du kan finde ansøgningsblanketten på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside pr. 4. februar 2019.

Spørg din skorstensfejer

Det er installationsdatoen for din nuværende brændeovn, der er afgørende for, om du kan få skrotningspræmien. Din skorstensfejer kan hjælpe dig med at afklare, om kriterierne for skrotningspræmie er opfyldt:

  • Ovnen skal være produceret i 1994 eller tidligere
  • Ovnen skal være tilsluttet pr. 1. december 2018 på ansøgers adresse
  • Kun privatpersoner kan få godtgørelsen

Flere fordele med en ny brændeovn

Har du en brændeovn af ældre dato, forurener den op til fem gange så meget som de nye modeller på markedet. Nye brændeovne udnytter brændet bedre og forurener mindre

En ny brændeovn er langt mere økonomisk i brug, og du vil sandsynligvis opleve en langt bedre komfort og betjening af brændeovnen. Du vil typisk spare minimum 25% brænde ved at skifte til en ny og mere effektiv brændeovn (kilde: Varde Brændeovne). 

Find en god brændeovn i XL-BYG

I XL-BYG har vi et stort udvalg af brændeovne. I vores forretninger, kan du få kompetent rådgivning om valg af en mere miljørigtig brændeovn, brændeovnens virkningsgrad samt hvilken brændeovn, der passer til din bolig. 

Du kan også finde inspiration i vores Brændeovnsbrochure eller læse om gode råd til valg af brændeovn

Kom ned i din nærmeste XL-BYG, vi glæder os til at se dig. 

Find XL-BYG

 

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk