RUM
BYGGER
SAFETY

PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

GODE RÅD FØR DU VÆLGER BRÆNDEOVN

Bliv klogere på forbrænding, svanemærkning og meget andet

Det kan være svært at finde rundt i, hvad der er godt og nødvendigt, når man skal vælge brændeovn. Det er nemlig ikke kun udseende, men også skorstenens størrelse, rummets størrelse og hvorvidt der er tale om sekundær eller primær opvarmningsform, der er afgørende for dit valg. Her får du en række gode råd før du vælger din brændeovn.

Brændeovnen skal passe til din skorsten

Når du kigger efter brændeovn, skal du først og fremmest være opmærksom på din skorstens størrelse. Skorstenen er nemlig det element, som sørger for, at der er god nok luft til en effektiv forbrænding. Hvis din skorsten er for lav til brændeovnen, vil det resultere i dårlig skorstenstræk, dårlig forbrænding og større forurening af miljøet. Dette kan man dog afhjælpe ved at montere en røgsuger. Tag en snak med XL-BYG eller din skorstensfejer for at finde den rette størrelse til din skorsten.

Placering af brændeovnen

Hvor du ønsker at placere din brændeovn har betydning for, om du skal vælge en konvektionsovn eller en strålevarmeovn. En strålevarmeovn vil gøre det meget varmt lige omkring brændeovnen, hvilket kan være hårdt ved flere møbler og farligt, hvis man sætter brændbare møbler for tæt på. En konvektionsbrændeovn derimod har en bedre varmefordeling. Derfor kan man også sætte brændbare møbler tættere på uden det har nogen betydning for møblerne.

En brændeovn er et møbel

Et vigtigt element når du vælger brændeovn er, hvordan den skal se ud for at passe ind i din indretning. Brændeovne findes i et væld af forskellige designs.

Du kan få en brændeovn, der er lavet i en gammeldagsstil. Denne vil passe godt ind i et ældre hus, hvor den gamle brændeovn skal skiftes, men man gerne vil beholde stilen. Den samme stil kan dog også passe ind i et hjem, hvor man følger moden med retro-indrettet hjem. Har du et mere moderne hus, vil en brændeovn med skarpere linjer måske passe bedre ind.

Du kan vælge brændeovne med afrundet glasparti, mens andre modeller har skarpe hjørner og et mere kantet look.

Fritstående eller væghængt?

Overvej om du bedst kan lide en fritstående model, som er en flot klassisk løsning. Eller om du foretrækker du en væghængt model, som giver oplevelsen af en svævende og let brændeovn, og som har den fordel, at rengøring under nemt klares.

Du kan finde de forskellige modeller i vores inspirationskatalog, og ligeledes i XL-BYG webshop, kan du finde et stort udvalg af de forskellige modeller.

Varde brændeovn Aura 1 sort

FRITSTÅENDE

Varde brændeovn, Aura 1

 Morsø brændeovn 6170 EN/N

VÆGHÆNGT

Morsø brændeovn, 6170 EN/N

Er din brændeovn sekundær opvarmningskilde?

Hvis du allerede har gulvvarme, men ønsker en brændeovn til at supplere med varmemæssigt, kræves en mindre brændeovn. 3 kWh’s brændeovne er i disse tilfælde rigeligt til at sikre dig både varme og hygge i hjemmet. Er brændeovnen din primære opvarmningsform, skal den som minimum opvarme med 4 – 6 kWh.

Hold øje med svanemærket og energimærket 

En brændeovn kan modtage flere certificeringer og mærkninger som bevis for dens miljørigtige opbygning. Hvis en brændeovn er svanemærket, er du garanteret, at den er blandt de mest miljørigtige på markedet. Ikke kun i forhold til brugen deraf, men også i produktionen af selve brændeovnen. Hvis du gerne vil vide mere om svanemærkning, kan du læse vores artikel om svanemærkede brændeovne.

Energimærkning af brændeovne 

Energimærket på brændeovne udtrykker, hvor godt brændeovnen udnytter brændet. Vi kender energimærket fra f.eks. køleskabe og de velkendte farver i energimærkeskalaen har i mange år været forbrugerens rettesnor for miljøskånsomme produkter. Energimærket på brændeovne er et udtryk for, hvor godt brændeovnen udnytter brændet, og de bedste er mærket med grøn pil A++. 

En anden certificering, der er værd at kigge efter er det norske certificeringsmærke: Norsk standard NS 3058/3059. Norsk Standard stiller særligt store krav til partikeludslip og en brændeovn med denne certificering sikrer dermed et minimal af partikeludslip, hvilket er godt for miljøet både udendørs og indendørs. 

Montering af din brændeovn

En brændeovn er let at montere. Det kræver blot lidt muskelkraft og de rette værktøjer, så har du pludselig monteret din nye brændeovn. Hvis du ikke ved, hvordan man monterer en brændeovn, kan du læse vores guide til montering af brændeovn.

Få gode råd inden du køber

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig, så du finder den helt rigtige brændeovn til dit hjem. Kontakt din lokale XL-BYG og få den rådgivning, du har brug for. Hvis du gerne vil inspireres inden du besøger XL-BYG, kan du trygt sætte dig i sofaen se vores inspirerende katalog med brændeovne.

Find XL-BYG

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk