RUM
BYGGER
SAFETY

PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

TÆNK PÅ MILJØET FØR DU KØBER BRÆNDEOVN

Tænker du på miljøet, når du skal vælge brændeovn, bør du kigge efter Energimærket og Svanemærket. Køb en brændeovn, der udnytter brændet godt, og du er på vej til at vælge en rigtig god brændeovn. 

Energimærket hjælper dig

Der er energimærkning på brændeovne, ligesom man kender det fra f.eks. hårde hvidevarer. Energimærket er et udtryk for, hvor godt brændeovnen udnytter brændet og de bedste er mærket med grøn pil (A++). Energimærkeskalaen går fra A++ til G.

Går du efter den brændeovn med det bedste energimærke, er du sikret en brændeovn, der udnytter brændet effektivt og samtidig tager hensyn til miljøet.  

Hvad er en Svanemærket brændeovn

Med en svanemærket brændeovn, er der fokus på miljøet. Både det miljø du har inde i dit hus og miljøet generelt. En svanemærket brændeovn har et meget lavt udslip af partikler, kulilte og flygtige kulbrinter. Det betyder, at røgen fra brændeovnen er mere miljøvenlig sammenlignet med en gammeldags brændeovn uden nogle certificeringer.

En god idé med svanemærket brændeovn

En svanemærket brændeovn har også den fordel, at virkningsgraden skal være på minimum 76 %. Virkningsgraden er et udtryk for, hvor effektivt brændeovnen er til at omdanne det valgte brændsel til varme. Hvis virkningsgraden er høj, er brændeovnen effektiv. Dermed skal du anvende mindre træ og færre penge, hvilket er godt for både din pengepung og miljøet.

Svanemærkning stiller krav til produktionen

Svanemærket har dog ikke kun betydning for, hvor effektiv og miljørigtig brændeovnen er ved brug. Det er også en garanti for, at der under produktionen af brændeovnen ikke er anvendt produkter, som er klassificeret som kræftfremkaldende, mutagene eller reproduktionstoksiske. Overfladebehandlingen skal ligeledes ske med reduceret udslip af organiske opløsningsmidler, og så må der ikke være tungmetaller i metalbelægningen.

Øger værdien på dit hus

Hvis du køber en brændeovn som er svanemærket, sikrer du derved både dit indemiljø og miljøet generelt, samtidig med, at du øger din boligs værdi. En Svanemærket brændeovn, giver nemlig ingen mærkninger i mæglerrapporten. Vil du have en brændeovn som er fremtidssikret på flere måder, er det derfor vigtigt at kigge efter svanemærket.

Kom og spørg os

I XL-BYG vil vi gerne hjælpe dig med at finde den brændeovn, der lever op til dine krav og ønsker. Kig ned i din lokale XL-BYG, så hjælper vi dig på vej.

Find XL-BYG

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk