XL-BYG logo

Velux

VELUX vinduer er nærmest blevet synonym med ovenlysvinduer til skråtage. Sådan har det været igennem mange år, og det var også sådan, det startede tilbage i 1941. Her på siden finder du de mest populære ovenlysvinduer, kupler og tilbehør fra VELUX. Kom ned i din lokale XL-BYG, hvis du ikke kan finde det, du søger.

66 produkter

Viser 24 ud af 66 produkter

Grundlæggeren af VELUX, Villum Kann Rasmussen, havde den idé, at han ville omdanne tidligere mørke og fugtige loftsrum til lyse åndehuller. Navnet ”Velux” er en sammentrækning af ordene ventilation og lux. Lux er den enhed, man bruger til måling af lysstyrke. 

I dag er ovenlysvinduet fra VELUX stadig det mest sælgende produkt fra virksomheden. Men igennem årene har VELUX også udviklet produkter som VELUX fladtagsvinduer og ovenlyskupler. Desuden er VELUX gardiner (rullegardiner og mørklægningsgardiner) samt markiser, der passer til vinduerne, også blevet en del af sortimentet.  

VELUX vinduer 

Uanset hvordan dit hus ser ud, så har VELUX en egnet løsning til dig. VELUX har et bredt udvalg af fx fladtagsvinduer og ovenlyskupler. Så uanset hvilken vinduesløsning fra VELUX, du vælger, så kan du være sikker på, at du altid vil få masser af frisk luft og dagslys ind.  

Vælger du en løsning med en ovenlyskuppel, så er du sikker på at få et maksimalt lysindfald. Lyseffekten bliver forstærket af de hvide karme, når sollyset rammer kuplen. Udover at være gode til private boliger er de også perfekte til kontorer, klinikker og andre miljøer, der kræver en del dagslys og frisk luft. 

Med et vippevindue fra VELUX kan du nemt få luftet ud uden at åbne vinduet. Den unikke gribeliste med indbygget ventilation giver desuden en trækfri baggrundsventilation.

Når du køber et VELUX vindue, køber du også et vindue, der er designet til at holde i mange år. VELUX yder 10 års garanti på alle ovenlysvinduer. Desuden er der 3 års garanti på kontrolsystemerne til at styre ovenlysvinduerne med. Disse kontrolsystemer har et væld af forskellige muligheder. Blandt andet kan du programmere dine vinduer til at åbne og lukke på bestemte tidspunkter. På den måde sker fx udluftningen om morgenen helt automatisk.

VELUX gardiner

Udover vinduer kan du i VELUX’ sortiment finde en række gardiner, der passer til vinduerne.

Med VELUX rullegardiner kan du nemt og effektivt dæmpe lyset. Dugen er i smudsafvisende polyester, der er nemt at holde rent.

VELUX mørklægningsgardiner forener enestående mørklægning med en god, isolerende effekt. Mørklægningsgardinet er konstrueret på en måde, hvor der er en aluminiumsbelægning mellem lagene i gardinet. 

Det betyder, at gardinet holder på varmen samtidigt med, at det sikrer en jævn, komfortabel temperatur i rummet døgnet rundt. 

Med en VELUX markise får du en effektiv varmebeskyttelse på solskinsdage. Markisen blokerer for solens stråler, inden de rammer ruden. Den reducerer den passive rumopvarmning med helt op til 73%. 

VELUX markiser er transparante. Det betyder, at du stadigvæk får masser af naturligt lys ind i din bolig.