XL-BYG logo

Varde

Varde Ovne er en dansk virksomhed med hovedkontor i Vejle. Virksomheden fremstiller, som også navnet antyder, brændeovne. Varde Ovne har som mål at fremstille brændeovne og tilbehør til brændeovne, som både har et flot og moderigtigt, skandinavisk design og har en høj kvalitet. Det ses også tydeligt af de finesser, brændeovne fra Varde Ovne er udstyret med.

86 produkter

Viser 24 ud af 86 produkter

Varde Ovnes produktserier af brændeovne

Et af Varde Ovnes bedst kendte produkter er Aura-brændeovnen. Denne brændeovn har en let afrundet facon, som giver den et flot, moderne udseende, der vil passe godt ind i det moderne hjem, hvor der er lagt vægt på, at designet skal være i orden.

Et andet af Varde Ovnes produkter er Fuego-brændeovnen, som er designet med spansk inspiration. Denne brændeovn har også en let afrundet form, men adskiller sig alligevel tydeligt fra Aura-brændeovnen ved at være lidt mere firkantet og traditionel i formgivningen.

Er man til en lidt mere traditionelt udseende brændeovn, tilbyder Varde Ovne Samsø-brændeovnen, som har en endnu mere retlinet facon, men stadig markerer sig ved sit flotte, let afrundede design. Her sidder brandkammeret i toppen af brændeovnen, hvilket også gør den noget mere egnet, hvis man har små børn, som nødigt skulle brænde sig på ovnen.

En helt anden type brændeovn er Thurø-brændeovnen, som er firkantet forneden, men foroven har en flot rund afslutning, som giver den et indbydende og hyggeligt udseende. Denne brændeovn har i øvrigt et ekstra bredt brandkammer, så den kan rumme meget brænde og afgive ekstra meget varme.

Ønsker man sig en brændeovn med vinduer på tre sider ind til brandkammeret, er Uniq-brændeovnen et godt bud. Uniq-ovnen har ligesom flere af de øvrige brændeovne en let afrundet form, som sammen med den øvrige formgivning giver den et flot design. Uniq er for øvrigt en forholdsvis smal brændeovn, som passer godt ind på steder, hvor det er lidt småt med pladsen.

Foruden brændeovne producerer virksomheden også skorstene og andet tilbehør til brændeovne: Brændekurve, glasrensningsprodukter, pejsehandsker,fugtmåler, optændingsposer osv.

Brændeovne hvor der er kælet for finesserne

Varde Ovne lægger vægt på, at deres produkter konstant skal udvikles, så brændeovnene og deres tilbehør både designmæssigt og kvalitetsmæssigt opfylder kundernes ønsker og krav.

Varde brændeovne er fx forstærket med støbejern på alleudsatte områder, har konvektionsforbrænding, kommer med selvrensende glas, har støbejernslåger samt tempererede håndtag, så man ikke brænder sig, når man åbner lågen ind til brandkammeret.

Modtog som de første Svanemærket

Varde brændeovne var de første brændeovne i verden, som blev tildelt det eftertragtede miljømærke, Svanemærket. Dette mærke er en sikkerhed for, at man med en Varde brændeovn får et produkt, som overholder nogle af de strengeste krav til brændeovnsprodukter. Fx indeholder en brændeovn fra Varde Ovne ikke tungmetaller.