XL-BYG logo

Troldtekt

Her i vores webshop kan du bestille dine nye Troldtekt plader. Som du kan se, har vi et godt udvalg af forskellige akustikplader. Desuden tilbyder vi Troldtekt tilbehør til loft og Troldtekt loft i træbeton. Har du brug for selv at tage et kig på Troldtekt-pladerne, så er du naturligvis også velkommen i din lokale XL-BYG. Her står vores medarbejdere klar til at råde og vejlede dig.

25 produkter

Viser 24 ud af 25 produkter

TROLDTEKT – EFFEKTIVE, DANSKE AKUSTIKPLADER

Troldtekt er en dansk virksomhed med hovedkontor i Tranbjerg. Troldtekt begyndte produktionen af akustikplader allerede i 1935. Men firmaet er endnu ældre. Det blev grundlagt i 1855 af J. C. Seidelin, som var købmand i Aarhus. Her drev Seidelin en specialbutik, hvor han solgte byggematerialer. Forretningen gik godt, og butikken voksede sig hurtigt stor. Men J. C. Seidelin var en mand med flere interesser, og i 1870 sagde han ja til at blive bankdirektør i Århus Privatbank, den senere Provinsbanken. Seidelin fortsatte med både at være bankdirektør og ejer af sin forretning med byggematerialer. I 1884 valgte han dog at sælge forretningen fra, og den blev købt af Louis Hammerich. Under Hammerichs ledelse voksede forretningen sig hurtigt endnu større: I løbet af det første år fordoblede den faktisk sin omsætning. Og herfra gik det hurtigt. Forretningen, som nu hed "L. Hammerich Forretning i Bygningsartikler" udvidede støt sine aktiviteter og sine forretningsarealer. I 1911 bliver forretningen et aktieselskab. Louis Hammerich dør i 1931, og ikke så længe efter bliver virksomheden overtaget af Aage Filtenborg. I 1935 overtager "A/S L. Hammerich & Co." en vestjysk fabrik i byen Troldhede, "A/S Troldhede Pladeindustri". I Troldhede har virksomheden let adgang til materialerne til fremstilling af akustikplader, som bliver mere og mere populære som beklædning i byggerier. Siden da er det trods Anden Verdenskrig og finanskriser lykkedes virksomheden at øge sine aktiviteter. I 1955 kunne virksomheden fejre 100-års jubilæum og glæde sig over en støt fremgang gennem årene. I 2010 skifter firmaet navn til det nuværende, "Troldtekt A/S". Troldtekt har datterselskaber i bl.a. Sverige.

 

Fordelene ved Troldtekt

Der er masser af gode, sunde grunde til at benytte Troldtekt-akustikplader i din bolig. Den første – og ofte den primære grund til at montere Troldtekt-plader – er ønsket om at sikre en bedre akustik. Populært sagt, så “suger“ pladerne lyden til sig i den særlige, åbne konstruktion. Det giver et behageligt indeklima, hvor støjen dæmpes. Det er især en god idé i boliger med hårde gulve og vægge. Men der er flere gode og attraktive fordele ved at vælge Troldtekt. Vi har lavet en oversigt over de vigtigste:

• Støjdæmpende – sikrer god akustik

• Lokale råvarer og produceret i Danmark

• Masser af designmuligheder

• Høj, naturlig styrke

• Effektiv brandsikring

• Isolerende effekt

• Sikrer et sundt indeklima

 

Det er nemt at montere Troldtekt

Du kan selv montere dine Troldtekt-akustikplader – uanset om du står med et projekt, hvor du skal montere pladerne på loftet eller væggene (både de klassiske plader eller de nye V-Line og Line plader). Pladerne monteres på strøer, som du monterer på loftet eller væggen. Brug altid Troldtekts egne skruer. Tilpasningen og afskæringen imod væg og loft sker med en almindelig sav.

Se vores trin-for-trin monteringsvideo her.

 

Akustikplader i naturmaterialer

Troldtekts akustikplader fremstilles i dag af træbeton – en kombination af rødgrantræ, høvlet til træuld og cement – og består altså af rene naturmaterialer. Træet er FSC®-certificeret, hvilket er en garanti for et produkt af ansvarligt skovbrug.

Det er muligt at overfladebehandle Troldtekt pladerne, men de anvendes ofte ubehandlet i deres lyse og grå naturfarver.

Troldtekt loftplader og tilbehørsprodukter bliver både designet, udviklet og produceret i Danmark. Design- og udviklingsprocessen foregår i tæt samarbejde med fagspecialister, arkitekter og andre rådgivere med stor viden på området. Med de lydabsorberende Troldtekt plader får du et bæredygtigt indeklima med intelligente og innovative løsninger.

 

Bedre trivsel med akustikplader

God akustik er vigtig for din trivsel, både hjemme, på jobbet eller på institutionen. Akustikken i et rum beskrives ved rummets efterklangstid. Hårde og glatte overflader giver en dårligere akustik eftersom efterklangstid forlænges. Materialer med åben overfladestruktur medvirker til en kortere efterklangstid, som gør det nemmere at høre hvad der bliver sagt. Troldtekt har specialiseret sig i at fremstille plader til loft og vægge, der minimerer efterklangstiden og støjgener. Troldtekt pladerne har optimale lysabsorberende egenskaber, som giver dig et rum med rigtig god akustik. Produkterne er desuden nemme at montere, har lang holdbarhed og forbedrer brandsikkerheden i rummet.

 

Troldtekt loft af miljørigtige produkter

Troldtekt bestræber sig på at være bæredygtige og miljørigtige og på at mindske miljøbelastningen i alle faser af produkternes liv. Cradle-to-cradle certificeringen betyder, at produkterne ikke indeholder skadelige stoffer og derfor kan vende tilbage til naturen som kompost. Blandt certificeringer, har Troldtekt både PEFC- og FSC®-certificeringerne, der betyder, at det træ der er anvendt i produktionen af Troldtekt pladerne, kan spores tilbage til ansvarligt skovbrug. Troldtekt opererer ansvarligt, da virksomheden har taget initiativ til frivilligt arbejde med sociale, etiske og miljømæssige forhold, både lokalt og globalt.

 

Start altid med en snak med os

Udvalget af Troldtekt-plader er stort. Du kan vælge mellem en række forskellige designs – fx Troldtekst Line, Troldtekt Ultrafin eller Troldtekt Contrast (for blot at nævne nogle af mulighederne). Uanset hvilken type Troldtekst, du vælger, så er de nemme at montere. Vi anbefaler alligevel, at du kommer forbi en din lokale XL-BYG og tager en snak med en af vores faguddannede medarbejdere, inden du kaster dig over monteringen af et Troldtekt-loft. Vi kan give dig den nødvendige rådgivning og vejledning, så du får det bedste resultat.

 

Køb dine Troldtekt plader her

Vælger du at købe dine Troldtekt plader på vores webshop, så du har dem i løbet af ganske få dage. Bestillingsprocessen er nem, hurtig og sikker, og hvis du får brug for hjælp, kan du få det i vores webshopsupport.