XL-BYG logo

Schiedel Isokern

Isokern blev etableret for mere end 50 år siden og har allerede fra første færd været synonym med enkel og sikker renovering og opbygning af skorstenssystemer til stort set alle formål. De traditionelle Isokern rør til nedsænkning er kendt af både professionelle og private.

11 produkter

Viser 11 ud af 11 produkter

Skorstenssystemer med elementer fra vulkanen Hekla

Siden 2001 har Isokern været en del af Schiedel gruppen med hovedsæde i Østrig, og det har givet det gamle varemærke mulighed for at beholde førertrøjen, når det kommer til innovative og fleksible løsninger til mange typer skorstene. Alle produkterne er fremstillet af pimpsten fra vulkanen Hekla i Island. De voldsomme kræfter i naturen har påvirket disse pimpsten og givet dem nogle helt unikke egenskaber, når det kommer til isoleringsevne og lethed. Som et resultat heraf er alle skorstenssystemerne fra Schiedel Isokern CE-mærket med ”0-afstand” til brændbart materiale.

Samtidig kræver pimpsten ingen anden bearbejdning, bortset fra rensning, knusning, sortering og transport, og bidrager derfor med et minimum af CO2 til klimaregnskabet.

Schiedel Isokerns mest populære skorstenssystem

Det mest populære skorstenssystem fra Schiedel Isokern, er Dobbeltmodulskorstenen. Isokern DM Dobbeltmodul har været på markedet i mange år, og har altid været førstevalget i langt de fleste byggerier. Opbygningen med separate yder- og indermoduler giver hele systemet en ekstremt høj stabilitet, og kan derfor også opføres med trin. Dertil kommer at Isokern DM Dobbeltmodul kan udstyres med en fiks tagløsning, der både sikrer mod regnvand og fugle.

Moderne skorstene

I takt med udviklingen af nye byggemetoder og principper for isolering af vores huse, bliver den traditionelle skorsten også udfordret på sin evne til at modstå store mængder af kondens fra moderne kedler. I nogle tilfælde indeholder kondensen også store mængder af aggressiv syre, som nedbryder både stålrør og skorstene af cement og pimpsten. Derfor har Schiedel Isokern udviklet skorstenssystemer baseret på keramiske inderrør. Ud over at de er vandtætte, og derfor ikke er påvirket af selv store mængder kondens, kan de heller ikke angribes af den syre, der følger med visse typer brændsel. Schiedel Isokern Vent er et sådant skorstenssystem. Med lysningsmål på Ø120, Ø140, Ø160 og Ø200 mm, dækker systemet langt de fleste krav fra moderne pille- og kornfyr.

Desuden har Schiedel Isokern Vent et integreret system til lufttilførsel, indbygget i selve skorstenen. Dermed skal man heller ikke længere spekulere på placeringen og ekstra luft til forbrændingen. Placeringen af en luftkanal i selve ydermodulet betyder, at frisk luft til forbrænding trækkes ned gennem skorstenen, samtidig med at røgen forlader skorstenen i en anden kanal. Populært talt, kan man sige, at skorstenen er en snorkel til fyret.

Schiedel Isokern Air – Skorstensløsning med lufttilstrømning

Samme geniale system til lufttilførsel findes også i en 100% pimpstensløsning, kaldet Schiedel Isokern Air. En skorsten fremstillet af pimpsten, egner sig specielt til brændeovne og pejseindsatse, som kræver en lysning på Ø150 mm. Principperne omkring lufttilførsel og ”0-afstand” til brændbart er de samme som fra alle øvrige skorstensystemer, så med Schiedel Isokern Air kan man også placere sin brændeovn eller pejseindsats frit i selv lufttætte huse. Det giver en hidtil ukendt fleksibilitet i moderne husbyggerier.

Schiedel Isokern Air er samtidig en af grundstenene i totalløsningerne Perfectfire Nordic og Isokern Celsius. Begge er komplette systemer med flotte og effektive pejseindsatse, integreret i en ramme af pimpsten, som sikrer den lavest mulige afstand til brændbart materiale, og med en skorsten, som sikrer at der tilføres frisk luft til forbrændingen, uanset hvor i huset, man vælger at placere sin pejseindsats.

Åben pejs med Schiedel Isokern

Skulle man have ønsker om en gammeldags, traditionel, åben pejs, hvor man kan høre ilden knitre, og mærke varmen fra flammerne, fremstiller Schiedel Isokern naturligvis også denne type pejs. Isokern Garden til udendørs brug er et smukt supplement til den smagfulde og hyggelige have eller terrasse, og kan forlænge sommerens lune aftener til langt ud på natten. Med Isokern Living får man en pejs med mulighed for at montere et spjæld, og dermed kan den åbne pejs komme med ind i stuen.

Den synlige, åbne ild, har siden menneskets oprindelse, været et naturligt samlingssted for familie og venner. Et midtpunkt, som mennesket føler sig draget imod. Schiedel Isokern tager vare på disse urgamle værdier, og kombinerer dem med innovation og efterlevelse af moderne byggeriers ypperste krav.