XL-BYG logo

Rockwool

ROCKWOOL tilbyder et bredt sortiment af kvalitetsprodukter til byggesektoren fra bygningsisolering og tagisolering til industriel og teknisk isolering.

7 produkter

Viser 7 ud af 7 produkter

ROCKWOOL – isolering til hele verden

ROCKWOOL koncernen blev grundlagt i 1909 og er i dag verdens førende producent af stenuldsbaserede løsninger. Den første fabrik startede i Hedehusene i 1937. I dag har de to fabrikker i Danmark - fabrikken i Vamdrup, som åbnede i 1966, og fabrikken i Øster Doense, som åbnede i 1977, og som blev fornyet i 2015. Men koncernens historie rækker længere tilbage end den første produktion i Hedehusene. I dag er det mere end 100 år siden, at de bemærkelsesværdige fordele ved stenuld blev opdaget.

Isolering efter vulkansk princip

Det hele startede på Hawaii, hvor naturligt forekommende, uldlignende materiale hang ned fra træer tæt på den aktive vulkan Kilauea. Da videnskabsfolk fandt ud af, at materialet havde exceptionelt gode isolerings- og brandegenskaber, startede arbejdet med at udvikle en fremstillingsproces, som kunne genskabe materialet til kommercielt brug. I 1937 bragte Gustav Kähler det vulkanske princip med til Danmark og etablerede den første produktion af bygningsisolering til brug for det kolde, danske klima.

I dag er det en verdensomspændende virksomhed, hvis produkter efterspørges over hele verden. ROCKWOOL International har 46 produktionsanlæg, er til stede i 39 lande og har et verdensomspændende net af salgskontorer, distributører og partnere. I hele verden har de over 11.700 medarbejdere, og i Danmark er der i alt 800 ansatte. ROCKWOOL i Hedehusene er koncernens hovedkvarter.

ROCKWOOL isolering er kernen i et bredt sortiment

Stenulden er et materiale med utallige anvendelsesmuligheder, og det er fundamentet i koncernens forretning. Stenuldens unikke kombination af god isoleringsevne, støjreduktion, uovertruffen brandbeskyttelse og lang holdbarhed betyder også, at ROCKWOOL batts er brugt til isolering i ikoniske bygninger over hele verden.

Ansvarlig produktion og genanvendelse

ROCKWOOL stenuldsprodukter er lavet af naturlige sten og genanvendte materialer. De sten, der anvendes, findes i rigelige mængder. Hvert år skaber vulkansk aktivitet og pladetektonik nye reserver af basalt - omkring 38.000 gange mere end den mængde, ROCKWOOL-koncernen årligt anvender. De danske fabrikker har arbejdet med genanvendelse og cirkulær økonomi længe før, det blev moderne, med en opfattelse af det som ren og skær snusfornuft og god husholdning i forhold til jordens ressourcer. I produktionen af ROCKWOOL A-batts og ROCKWOOL flexibatts genanvendes ny isolering fra byggepladser, og brugt isolering fra renovering og nedrivning kommer retur. Siden 2012 har virksomheden som den eneste isoleringsproducent på det danske marked haft en returordning for at sikre, at deres isolering genanvendes, når den ikke længere er i funktion. ROCKWOOL facadeisolering og ROCKWOOL tagisolering kan genanvendes igen og igen uden tab af kvalitet og ydeevne.

Langtidsholdbar kvalitet til byggeprojektet

I Danmark er ROCKWOOL murbatts (eller ROCKWOOL facadebatts) kendt som kvalitetsprodukter til byggesektoren. Koncernen tilbyder et bredt sortiment af isoleringsløsninger til alle typer konstruktioner, som er langtidsholdbare og ikke skal udskiftes - det giver en langsigtet energibesparelse.

Alle løsninger tager udgangspunkt i stenuldsbaserede kvalitetsprodukter. Stenuld er et ubrændbart, fugt- og vandafvisende isoleringsmateriale med utallige anvendelsesmuligheder, hvad enten det skal anvendes til bygningsisolering, tagisolering eller industriel og teknisk isolering. I sortimentet finder du således alt fra ROCKWOOL hulmursisolering til ROCKWOOL skillevægsbatts, ROCKWOOL flexibatts og ROCKWOOL isolering til loft.

Stenuldens 7 styrker

Da ROCKWOOL isolering er fremstillet af sten, har det nogle helt unikke egenskaber, der gør det muligt at skabe disse isoleringsprodukter af høj kvalitet. De har identificeret 7 af stenens naturlige styrker, som udnyttes aktivt i produkterne, for at adressere nogle af de største udfordringer i ønsket om en mere bæredygtig fremtid:

  • Brandsikkerhed
  • Termiske egenskaber
  • Lydegenskaber
  • Vandafvisning
  • Holdbarhed
  • Genanvendelse
  • Æstetik

ROCKWOOL isolering og energieffektivitet

På trods af skærpede energikrav i Bygningsreglementer igennem årtier bruger dagens bygninger stadig meget energi. Cirka 40 % af vores samlede energiforbrug kommer i dag fra bygninger, og cirka 35 % af energiforbruget går til opvarmning. Energibesparelser i bygninger er derfor et vigtigt skridt i den grønne omstilling.

Den mest effektive måde at reducere energiforbruget i bygninger er en velisoleret bygning. Når stenuldsisoleringen er installeret korrekt, er der mindre behov for opvarmning om vinteren, og man får en behagelig kølig temperatur om sommeren. Det giver et lavere energiforbrug og dermed en lavere energiregning. I hele levetiden sparer et ROCKWOOL isoleringsprodukt typisk 100-130 gange den energi, der anvendes til at fremstille produktet. Erfaringer fra effektive energirenoveringer af ældre boliger viser desuden, at det er muligt at nedbringe bygningers energiforbrug væsentligt, så det kan godt betale sig. Når du vælger gode, trygge og solide konstruktioner med rigtig isolering, reducerer du ikke bare energiforbruget og sikrer en lavere varmeregning - du får også et bedre indeklima og reducerer belastningen på miljøet. Det giver gevinster i hele byggeriets levetid.

Køb ROCKWOOL isolering hos XL-BYG

XL-BYG Webshop såvel som i din lokale XL-BYG forretning kan du altid få en god pris på ROCKWOOL stenuldsisolering til dit byggeprojekt. Vores kompetente medarbejdere rådgiver ligeledes gerne om brugen af isolering i dit hjem, og du kan også finde masser af inspiration og guides til gør-det-selv-arbejdet med isolering lige her.