XL-BYG logo

Kosan Gas

Kosan Gas er Danmarks største leverandør af gas i flasker og tanke og leverer gas til private såvel som virksomheder. På XL-BYG.DK kan du altid få en fast, konkurrencedygtig pris på ombytning af gas, så du kun betaler for selve gassen, når du afleverer dine tomme Kosan Gas-flasker, f.eks. den klassiske Kosan Gas 11 kg. stålflaske, og få dem byttet til nye.

12 produkter

Viser 12 ud af 12 produkter

Kosan Gas – en mobil energikilde

Hos virksomheder bliver gas brugt til opvarmning eller produktionsprocesser ved både store, avancerede anlæg og enkle installationer. Til de private forbrugere er gas den primære kilde ved gasgrill og til små praktiske opgaver som afbrænding af ukrudt, netop grundet gassens mobile natur.

Kosan Gas flaske ombytning til en fast, konkurrencedygtig pris

Mange udnytter også muligheden for at bytte de gamle gasflasker til nye, hver gang de løber tør for gas. På XL-BYG.DK har vi en fast pris på ombytning af gas, som betyder, at du ved at bytte den gamle, tomme gasflaske til en ny i samme størrelse kan nøjes med at betale for gassen, ikke for flasken. Således sparer du både penge og støtter op om genbrug.

Står du og skal bruge en ny Kosan Gas regulator, kan du ligeledes finde den og andet udstyr på XL-BYG.DK.

Mange muligheder med Kosangas

Gas er en praktisk, mobil og miljømæssigt forsvarlig energikilde, der egner sig godt til mange forskellige aktiviteter i hus- og have. Om du skal lave mad på gasgrillen, brænde ukrudt eller f.eks. have varmen i udhuset er der gode muligheder med Kosangas. På en udflugt med bil eller campingvogn er gassen også næsten uundværlig. Pak en 5 kg gasflaske og en mobil gasgrill i bilen, og du er klar til lave dit næste måltid på stranden. Som håndværker eller gør-det-selv-mand kan du også have god nytte af gassen til tagdækning, til lodning og smeltning eller opvarmning.

Kosan gas gasflasker – Et miljørigtigt valg i flere størrelser

Gas (LPG) er et af de reneste fossile brændstoffer. Ved fuldstændig forbrænding afgives kun vand og CO2, og produktet udleder ingen miljøgifte som fx bly og tungmetaller.

Gasflasker findes i mange størrelser, fra 2 til 33 kg. Hos XL-BYG finder du de mest populære 5 og 10 kg Kosangas Light flasker og Kosan Gas 11 kg stålflasker, samt ekstraudstyr som f.eks. Kosan Gas regulator. Når du køber Kosangas Light, sparer vi sammen miljøet for 38 % CO2. Flasken indeholder den gas du kender - men der er investeret i certifikater på en mængde bioLPG svarende til 40 % af flaskens indhold, hvilket Kosan Gas kalder BioMix40.

Historien bag Kosan Gas

Tilbage i 1929 blev Kosan Gas stiftet i Danmark under navnet Danske Flaskegas Co. I de følgende årtier vokser selskabet sig stort, specielt på levering af flaskegas til de danske husmødre på landet. Senere udvikler markedet for gas til industrien sig positivt, og der kom flere konkurrerende selskaber. Efter et årelangt samarbejde sælges Kosan Gas i 1989 til BP. I 2010 sælges BP Gas til UGI Cooperation og navnet Kosan Gas kan igen træde ind på den danske gasscene. Det amerikanske energiselskab UGI Cooperation er i dag fortsat den solide ejer bag Kosan Gas.