XL-BYG logo

Danfoss

Danfoss er kendt i det meste af verden for deres kvalitetsprodukter, der har en lang holdbarhed og en god funktionalitet. Derfor fører XL-BYG også en hel række af Danfoss' mest populære og anvendte produkter.

42 produkter

Viser 24 ud af 42 produkter

Danfoss berømte termostater i det smarte, moderne hjem

Danfoss er nok mest kendt for sine produkter inden for energioptimering - især deres radiatortermostater. Men inden for de sidste par år har deres gulvvarmestyringssystemer og rumtermostater også fundet vejen ind i en del hjem rundt omkring. Danfoss’ termostattyper er kendetegnet ved en høj kvalitet og deres anvendelige funktioner. Danfoss har altid lagt vægt på, at deres produkter skal være lette at montere, så kunden hurtigt kan udskifte de gamle termostater til nye og mere effektive.

Innovation har også altid været et kendetegn for Danfoss og deres produkter. Derfor har virksomheden også udviklet på den traditionelle radiatortermostat og den måde, som vi tidligere har styret vores varme på.

Styr varmen centralt med Danfoss Link

Danfoss Link er en controller, der trådløst styrer varmen i hele huset. Alle systemkomponenterne er fuldt kompatible, og boligopvarmningen kan fjernstyres ved hjælp af den gratis app til Danfoss Link.

Varmesystemet passer perfekt til enfamilieshuse på op til 300 m2, og rækkevidden fra panelet til termostaten er op til 30 meter.

Med dette system bliver det nemt at styre varmen i hjemmet efter behov og din dagligdag.

Du kan nemlig indstille temperaturen for alle tidspunkter af døgnet, så det fx er koldere om natten og varmere i dagtimerne - det sparer energi, og du sparer dermed penge på varmeregningen. Det er nemt at indstille døgnrytme og temperatur på panelet eller via appen, hvis systemet tilsluttes hjemmets WiFi.

Du kan samtidigt oprette såkaldte "living zoner", hvor rum grupperes sammen, og dette gør styringen endnu nemmere.

Danfoss Link giver mulighed for at styre både gulvvarme og rumtermostater i kombination eller som separate systemer.

Spar op til 23% på din varmeregning

Med Danfoss Link, den tilhørende Danfoss app og den intelligente termostat kan du lave ugeplaner og styre varmen på de forskellige tidspunkter af døgnet i dit hjem, så det er varmere i dagtimerne og køligere om natten. På denne måde kan du spare helt op til 23 % på din varmeregning. Du kan også programmere termostaterne via Bluetooth, når du er inden for 10 meter af termostaten.

Historien bag Danfoss

Danfoss er en af Danmark absolut største og mest kendte virksomheder. Virksomhedens produkter er så udbredte, at det vel er de færreste danske hjem, der ikke har Danfoss termostater siddende på deres radiatorer. 

Grundlagt i 1933 af ingeniør Mads Clausen

Virksomheden Danfoss blev grundlagt den 1. sep. 1933 af Mads Clausen, som i 1927 var blevet uddannet til ingeniør. Mads Clausen interesserede sig for ventiler og opfandt en ekspansionsventil, der kunne regulere kølesystemer. Arbejdet foregik ofte under udfordrende ydre omstændigheder, der stillede krav til kreativiteten. Fx brugte Mads Clausen til at begynde med et køleskab som laboratorium. Clausen arbejdede videre på sine tekniske opfindelser og opfandt en termostat til radiatorer. Sidenhen udvidede Danfoss sit produktsortiment kraftigt, så virksomheden nu har omkring 50 produktserier. Danfoss har bl.a. specialiseret sig i forskning inden for og udvikling af systemløsninger, komponenter, alternativ energi og fjernvarme.

Fra landbrug til stor fabrik - Navneskifte til "Danfoss"

Mads Clausen kaldte i første omgang sin virksomhed for Dansk Køleautomatik og Apparatfabrik. Men i 1946 skiftede den navn til det nuværende Danfoss. På det tidspunkt havde Danfoss 261 ansatte.

Danfoss holdt i de første år til på Mads Clausens forældres gård i Nordborg på Als. Virksomheden fik dog hele tiden brug for mere plads og ekspanderede løbende. Specielt efter Anden Verdenskrig begyndte pladsmanglen virkeligt at gøre sig gældende. I 1951 byggede Danfoss en stor fabrik i byen Elsmark. Hovedkontoret ligger i dag stadig på Als, i Nordborg. Familien Clausen - med Jørgen Mads Clausen i spidsen - er stadig med i ledelsen af Danfoss.

Mere end 25.000 medarbejdere verden over

I dag beskæftiger Danfoss mere end 25.000 medarbejdere verden over. Nogle få år (1939) efter grundlæggelsen begyndte Danfoss at eksportere sine produkter til eksportmarkeder, og i dag sælger firmaet sine produkter til mere end 100 lande verden over. Danfoss lægger stor vægt på at bidrage til en beskyttelse af miljø, menneskerettigheder, medarbejdernes rettigheder samt en nedbringelse af korruption. Derfor har virksomheden også tilmeldt sig FN's Global Compact.

Køb Danfoss' produkter hos XL-BYG

Hos XL-BYG finder du et godt sortiment af produkter fra Danfoss: