XL-BYG logo

Cembrit

Cembrit, nu kaldet Swisspearl, er en af Europas største producenter af byggematerialer i fibercement til facader og tag både til professionelle håndværkere, entreprenører og til private. I dag har de over 20 kontorer spredt over hele verden med hovedkontor i Aalborg.

32 produkter

Viser 24 ud af 32 produkter

Cembrit facadeplader og tagplader i fibercement

Hos XL-BYG finder du en lang række af Cembrits produkter - lige fra de kendte Cembrit B6 og B7 bølgeplader, som findes på en stor del af Danmarks parcelhuse, til Cembrit facadeplader, som i stigende grad benyttes som alternativ til træbeklædning af skure, gavle og bygningsfacader. En Cembrit plade kan også benyttes indvendigt i et byggeri.

Både bølgepladerne og facadepladerne er fremstillet af fibercement, der er et uhyre stabilt og vejrbestandigt materiale. Cembrit plader i fibercement består, som også navnet siger, af to dele: Cement og fibre. Fibrene er såkaldte polyvinylalkoholfibre (forkortet: PVA). Når man kombinerer disse to produkter, får man et slutprodukt, som både har en høj styrke, lang holdbarhed og en lav vægt. Denne kombination har selvfølgelig bidraget kraftigt til, at Cembrits fibercementprodukter er blevet meget populære både til tagdækning og facadedækning, men også til indendørs vægge.

Cembrit fibercement fås som plader, planker eller skifer - og meget andet

Cembrit udvikler løbende deres produktsortiment, så markedets behov bliver dækket. Fx er det muligt at få fibercementplader, der ligner skifer, mens Cembrits Toscana serie i fibercementtag har samme udseende som sorte eller røde teglsten.

Mange kender også i dag til Cembrit Plank, der er fibercement, som er fremstillet, så de fuldstændigt ligner planker af træ. På den måde får du et look, der næsten ikke er til at skelne fra traditionelt træværk, men som er vejrbestandigt, holdbart, og som aldrig skal males! Cembrit Plank fås i forskellige farver.

Blandt Cembrits mere specielle gør-det-selv-produkter er Cembrit Windstopper, der benyttes i lette ydervægskonstruktioner som vindspærre.

Cembrit plader er ideelle til det danske klima

Alle Cembrits produkter er gennemtestede for at sikre en ensartet, høj kvalitet. På den måde opnås en stærk modstandsdygtighed over for råd og svampeangreb. Fibercement er nemlig diffusionsåben. Det betyder, at fugt kan trænge ud af fibercementen, så vandet ikke ophober sig i fx facadepladerne eller tagpladerne, men bliver afgivet til omgivelserne igen.

Cembrits tagprodukter og facadeprodukter kræver praktisk talt ingen vedligeholdelse, men bevarer stort set det samme udseende, som de havde, da du monterede dem. Du behøver altså ikke at male dem eller give dem nogen form for overfladebehandling. Desuden er fibercement brandsikkert.

Køb Cembrits produkter hos XL-BYG

Det er ikke noget problem at arbejde med Cembrit plader i fibercement. Se fx vores montagevideo her. Det er heller ikke svært at montere Cembrits bølgeplader på taget. Vi foreslår alligevel, at du tager en god snak med en af vores faguddannede medarbejdere, før du går i gang. Der er altid et par gode fif at hente til, hvordan du får det bedste resultat. Vi kan også hjælpe dig til at vælge de rigtige skruer og andet tilbehør til dit gør-det-selv-projekt.