XL-BYG logo

BWT

Siden 1975 har BWT skabt innovative metoder og teknologier til vandbehandling, der sikrer en høj grad af sikkerhed, hygiejne og sundhed i vores daglige kontakt med vand.  BWT anlæg samt en lang række af deres andre produkter leverer en bred vifte af løsninger. Blandt andet gennem specialiserede projekter til kraftværker, fjernvarmeværker eller vandforsyninger, der skal stå for havafsaltning. 

3 produkter

Viser 3 ud af 3 produkter

Få helt kalkfrit vand med et BWT blødgøringsanlæg

Hos XL-BYG forhandler vi BWT vandanlæggene BWT Aqa basic og BWT Aqa life. Derudover har vi også BWT salt og BWT filter.  

Kom ind i din lokale XL-BYG og hør mere om BWT vand og få en gratis kalktest til at måle, hvor meget kalk der er i dit vand, og se samtidig, hvordan du kommer af med kalken.

Hvordan virker et BWT blødgøringsanlæg?

Et BWT blødgøringsanlæg leverer kalkfrit vand under regenerering.

Anlægget installeres lige efter vandmåleren, hvor vandet kommer ind i huset. Når vandet løber gennem anlægget, fjernes kalken fra vandet. Herefter kan du nyde kalkfrit vand i alle husets vandhaner, husholdningsapparater og varmeanlæg mm. 

OBS: Det er vigtigt, BWT anlægget bliver installeret af en autoriseret VVS'er.

Anlægget er herefter klart til at fjerne hårdheden i vandet og beskytte effektivt mod kalkaflejringer. Anlægget skal påfyldes med BWT salt for at kunne regenerere automatisk.

Når blødgøringsanlægget ikke kan optage mere kalk, skal det renses og regenereres.

Regenereringen sker ved hjælp af en mild saltopløsning ved at tilføre salttabletter. Anlægget fortæller selv, hvornår det er tid til at påfylde salt.

En nemmere hverdag med blødt vand

Når du har et BWT anlæg, danner toilettet ikke længere en kalkrende, bruseren skal ikke renses for kalk, og du vil generelt opleve færre kalkaflejringer og dermed længere mellem rengøringerne. Særligt i bruseområdet, på håndvask og toilet, hvor vandet tørrer ind hver eneste dag, sætter kalken sig og danner kalkaflejringer. De genstridige gråhvide aflejringer kan være svære at komme til livs, men med blødt BWT vand bliver kalkaflejringerne fortid.

Forlæng dine hårde hvidevarers levetid

Kalk er noget, der slider på dine hvidevarer og andre installationer, som bruger vand, og selv mindre kalkbelægninger betyder, at fx vaskemaskinen bruger mere energi, og det slider på maskinerne. Når du benytter et BWT anlæg, beskytter du dine vandinstallationer mod kalk. Det betyder, at der ikke længere opstår kalkaflejringer på varmelegemer, rør, ventiler og filtre, og dermed forlænges levetiden på blandt andet vandhaner, kaffemaskiner, toiletter, varmeanlæg og vaskemaskine.