XL-BYG logo

Aspen

Aspen er en svensk virksomhed grundlagt tilbage i 1980erne af Roland Elmäng.

8 produkter

Viser 8 ud af 8 produkter

I perioden op til Aspens grundlæggelse led rigtig mange svenske skovarbejdere af hovedpine og træthed. Desuden var der også en væsentlig del af skovarbejderne, der fik konstateret leukæmi. Forskning tydede på, at kulbrinten i skovarbejdernes maskiner kunne være årsagen. 

Hvordan kunne man løse det problem? Roland Elmäng mente, at alkyleringbrændstof kunne være løsningen. Aspens alkylatbrænstof er meget renere end almindeligt brændstof. Det er fx fri for skadelige kulbrinter. Og Roland fik ret. I dag er Aspen verdensførende inden for sin egen lille niche og er det foretrukne brændstof blandt de fleste skovarbejdere i Sverige.

Aspen benzin er brændstof til dine havemaskiner som eksempelvis hækkeklippere, motorsave og plæneklippere. Benzin fra Aspen er en såkaldt alkylatbenzin. Det betyder, at det er en renere benzin, som i overvejende grad ikke indeholder skadelige komponenter som benzen, toluen, oliefiner mm. At Aspen benzinen ikke indeholder så mange skadelige stoffer betyder, at miljøpåvirkningen mindskes betydeligt. Din motor holdes ligeledes renere indvendigt, hvilket resulterer i en mere jævn og effektiv drift samt en øget levetid for din havemaskine.

Dyk ned i vores udvalg af Aspen benzin herunder.

Vælg den rigtige benzin til din havemaskine

I vores udvalg af Aspen benzin kan du vælge mellem Aspen 2 takt benzin og Aspen 4 takt benzin.  

Aspen 2 er, som navnet antyder, beregnet til forskellige typer af luftkølede 2-taktsmotorer. Det kan fx være motorsave, hækkeklippere og græstrimmere. Aspen 2 er færdigblandet og indeholder 2% syntetisk Aspen 2-taktsolie.
Aspen 4 er et effektivt brændstof, der er beregnet til b.la. plæneklippere og andre 4-taktsmaskiner.