XL-BYG logo

AL-KO

AL-KO er en tysk virksomhed, som i Danmark nok er bedst kendt for at udvikle og producere banebrydende havemaskiner med vægt på præcision og kvalitet.

143 produkter

Viser 24 ud af 143 produkter

Hvad havemaskiner angår, producerer Alfix fx kompostkværne, brændekløvere, plæneklippere, kædesave, hækkeklippere og buskryddere foruden et stærkt udvalg af Alko reservedele. Virksomheden fremstiller kort sagt de fleste typer maskiner og udstyr, man som haveejer har brug for.

Alko begyndte i en landsbysmedje

Alko blev grundlagt i 1931 af den 23-årige smed Alois Kober i byen Großkötz i Østrig. I begyndelsen var produktionslokalerne Kobers egen smedje. Men virksomheden begyndte hurtigt at vokse sig større, og i 1947 gik sønnerne Herbert, Kurt og Willy ind i firmaet, da de blev udlært som maskinarbejdere.

I 1961 grundlagdes selskabet Alois Kober KG i Zell am Ziller, Østrig.

I 1966 begyndte de at producere plæneklippere, og i perioden 1981-1987 udvidede firmaet produktionen af havemaskiner med bl.a. plænetraktorer og kompostkværne. Sidenhen har de udvidet denne del af deres sortiment, så stort set alle opgaver i haven kan udføres med en havemaskine fra Alko.

I 1990 blev produktionen udvidet endnu mere med en ny stor bygning, Al-Ko Therm Wittenberg GmbH, i det tidligere Østtyskland.

I 1995 opkøbte Alko den danske producent af havemaskiner, Ginge.

I dag videreføres Alko af tredje generation af familien Kober og beskæftiger over 4.000 medarbejdere rundt om i verden.

Det danske hovedkvarter ligger i Brønderslev, hvor firmaet viderefører det tidligere firma, Ginge.

Produkter med god funktionalitet til en god pris

Alko er kendt for at producere kvalitetsprodukter med en høj grad af funktionalitet og en lang holdbarhed. Samtidig har Alko reservedele og maskiner ofte en forholdsvis overkommelig pris, som gør dem konkurrencedygtige.

Virksomheden gør meget ud af kontinuerligt at udvikle sine produkter ved at udstyre dem med de nyeste teknologiske forbedringer, så ydeevnen og funktionaliteten kommer i top. Tag blot den populære Alko plæneklipper samt det brede arsenal af Alko plæneklipper reservedele i stærk kvalitet.

Effektivt havearbejde med Alko plæneklippere

Plænen må gerne stå pæn året rundt – og især om sommeren skal den stå helt skarp. Men plæneklipning kan tage lang tid og kræve mange kræfter, hvis ikke du har anskaffet dig en god plæneklipper. Især hvis du ejer en stor grund, har det stor betydning, hvilken maskine du anskaffer dig. Derfor kan det være en god investering at bestille en god plæneklipper fra XL-BYG, hvor vi har samlet et udvalg fra flere kvalitetsbrands – altid til gode priser. Find bl.a. håndplukkede Alko robotplæneklippere og Alko plæneklipper reservedele. Udvalget byder på mange funktionelle modeller, der vil gøre det lettere for dig at holde plænen nede år for år.

Bioklip

Græsslåning behøver ikke at være en sur og hård pligt, der skal overstås. Det kan også blive til en hyggelig beskæftigelse, hvis du vælger en god maskine. Så kan du nemt og effektivt holde din plæne pæn, uden at det stjæler for meget tid eller kræfter. Derfor har vi hos XL-BYG håndplukket et udvalg af plæneklippere fra kvalitetsbrands som Alko, der leverer brugervenlige og effektive modeller. Det eneste, du skal gøre, er at styre den, resten klarer plæneklipperen for dig. Vi tilbyder endda modeller med bioklip funktion, der giver dig mulighed for at pleje din græsplæne på en naturlig og miljøvenlig måde. Herved kan du med god samvittighed klippe din plæne, så den efterlades flot.

Uanset om du søger plæneklipper til et stort eller lille areal, er Alko et godt valg. Derudover kan det være en fordel at investere i Alko reservedele, som årene går. Særligt en robotplæneklipper gør det nemmere at holde din plæne pæn året rundt – og så undgår du at bruge for mange kræfter på det hårde arbejde. Ejer du en stor grund, kan det blive for tidskrævende at klare plæneklipningen med en klassisk plæneklipper. Hertil kan en havetraktor i stedet være det rette valg. Hos XL-BYG finder du ligeledes et skarpt udvalg online inden for havetraktorer. Her finder du modeller, der hjælper dig med nemt at holde din have pæn – uden at du får sved på panden. XL-BYG tilbyder havemaskiner til ethvert behov.

Få kompetent vejledning

Tag et kig på vores udvalg af Alko plæneklippere, hvor du finder effektive modeller, der gør plæneklipningen nem og hurtig. Her finder du kvalitetsfulde modeller til gode priser og bestiller du online får du fuld fortrydelsesret.

Er du i tvivl om, hvilken model, du skal bestille, er du altid velkommen til at kontakte os eller kigge forbi et af vores byggemarkeder, hvor vores dygtige medarbejdere står klar til at hjælpe dig. kan I finde den plæneklipper, der bedst opfylder dit behov. Vi tilbyder også plæneklippere fra andre kvalitetsbrands. Er Alko ikke det rette valg for dig, kan du nemt finde en anden model, der opfylder dine behov.

Alko plænelufter – giver din plæne gode forudsætninger for vækst

En plænelufter – også kaldt en vertikalskærer – anvendes til din græsplæne for at give den luft og fjerne dødt græs i plænen. Ønsker du en frisk og frodig græsplæne, er den et godt valg, da du herved effektivt kan skille dig af med dødt og slidt græs, hvilket er med til at give din græsplæne bedre forudsætninger for at vokse sig flot og pæn. En græsplæne har nemlig behov for både luft og lys for at stå flot og grøn. Ved at befri plænen for gammelt mos, kan du bedre give græsplænen gode forudsætninger for vækst.

Tilfør ilt til græsrødderne

Med en plænelufter kan du tilføre ilt til græsrødderne til forår og efterår, hvorved du får din plæne til at vokse bedre, og du kan forebygge mos, hvilket skaber bedre vilkår for vækst. Er du entusiastisk omkring dit havearbejde, og er kun det bedste resultat godt nok, er plænelufteren et godt valg.

Tag derfor et kig på vores udvalg og bestil den model, der bedst opfylder dit behov. Flere af modellerne fås med forskellige trin, der gør det muligt for dig at bestemme, hvor dybt maskinen skal arbejde. Er du i tvivl om, hvilken model, der egner sig bedst til din have, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi er altid klar til at vejlede dig til det rette køb. Du er også velkommen til at besøge et af vores byggemarkeder, hvor du kan se vores udvalg, inden du bestiller den model, der bedst opfylder dit behov. XL-BYG gør det ordentligt!