PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Kend det nye bygningsreglement før det træder i kraft

1. januar 2016 træder det nye bygningsreglement i kraft. Det betyder strengere krav til vedvarende energi, vinduer og isoleringstykkelser samt ændringer i reglerne ved ombygning og renovering.
 
Kendskab til de nye regler er især relevant for håndværkere, entreprenører og andre interessenter inden for byggebranchen. 

Skærpede krav 

BR15 skærper en række krav og indfører nogle nye begreber i forhold til det tidligere gældende bygningsreglement BR10. De nye krav vedrører blandt andet isoleringstykkelser og tæthed samt krav til vedvarende energi og vinduer. Ifølge byggeloven skal disse krav overholdes, for at et byggeri er udført håndværksmæssigt korrekt samt teknisk og sikkerhedsmæssigt forsvarligt. 
Der er forskel på, hvilke krav der gælder, afhængigt af om det drejer sig om ombygning, udskiftning, tilbygning/ændret anvendelse eller nybyggeri. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan loven skelner mellem eksempelvis en ombygning og en udskiftning, da der er en række undtagelser, som man skal kende til. 
Kravene til nye bygningers energiforbrug er også blevet opdaterede. Det betyder, at der fremover stilles strengere krav til isoleringstykkelse, tæthed og vinduer. Tilsvarende er der introduceret energirammer for eksisterende bygninger, som - kombineret med mindstekrav til forbedring pr. kvadratmeter bygning - kan benyttes ved ombygning. 

Få viden om BR15 gratis 

Håndværkere og entreprenører, som ønsker at sikre sig mod at begå fejl og mangler, som senere skal rettes via dyre og tidskrævende reparationer, bør sætte sig ind i de nye regler i BR15, før de træder i kraft. Byggeforum, Teknologisk Institut og større byggevarekæder inviterer i den forbindelse til kurser i BR15. I samarbejde med Videncenter for energibesparelser i bygninger afholder XL-BYG kæden eksempelvis 11 gratis gå-hjem-møder rundt om i landet om det nye bygningsreglement. Kurserne finder sted i løbet af november måned. Tilmelding sker i udvalgte, lokale XL-BYG forretninger.

VAR ARTIKLEN GOD?

0
0

DEL ARTIKLEN

Produkter:  0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø å
XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk