PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Håndværkere er vigtige rådgivere, når energispild i boliger skal undgås

Landets mange lokale håndværkere er ofte dem, der vejleder boligejerne omkring energioptimering af deres ejendomme. Dermed yder de et vigtigt bidrag til nedbringelse af energispildet i Danmark.

 
Håndværkerfradraget bidrager lige nu til at gøre energirenovering af den ældre boligmasse ekstra attraktiv, og hvis håndværkerne udnytter mulighederne optimalt, kan det hæve omsætningen i mange mindre og mellemstore håndværksvirksomheder, som har haft det svært under finanskrisen.

Energioptimering er en god forretning for boligejerne

Energiforbedringer øger en ejendoms værdi og gør den mere attraktiv på boligmarkedet. En undersøgelse fra ejendomsmæglerkæden EDC viser således, at boligkøbere nogle steder i Danmark er villige til at betale op til en halv million kroner mere for en bolig med et godt energimærke.
Udskiftning af ældre vinduer kan være et fornuftigt sted at starte. Op mod 7 % af Danmarks samlede energiforbrug siver ifølge Sekretariatet for Energimærkningsordningen for Facadevinduer ud af utætte og dårligt isolerede vinduer. Nye energivinduer i energiklasse A, B eller C kan give husejerne en gennemsnitlig besparelse på hhv. 5.000, 4.000 eller 3.000 kr. om året på varmeregningen. Med håndværkerfradraget, tilskuddet til energioptimering samt besparelserne på varmeregningen kan udgifterne til nye vinduer således hurtigt tjenes hjem.
Også efterisolering bidrager til at minimere energispildet. Boligejerne kan ifølge Dong Energy spare op til 30 % på varmeforbruget ved at efterisolere boligen, og især på boliger fra før 1970 er der penge at spare. Omkostningerne for isoleringsarbejdet er derfor ofte tjent hjem på kort tid.

Byggecentre vejleder håndværkerne

Rundt om i landets byggecentre kan håndværkere hente råd og vejledning om energimærkede byggematerialer. Byggevarekæden XL-BYG har endvidere udgivet en gratis elektronisk guide, som giver et hurtigt overblik over de mange muligheder, der er for energioptimering af boligen. Samtidig vejleder guiden omkring de besparelser, som boligejerne kan opnå. Håndværkere kan anvende guiden, når de skal rådgive boligejere om energirenovering. Guiden kan hentes på forsiden af XL-BYG kædens hjemmeside, www.xl-byg.dk.
 
XL-BYG har endvidere indgået et samarbejde med Boligservicebogen.dk, som er et online værktøj, som håndværkere kan få adgang til, hvis de vil hjælpe boligejerne med at søge om energitilskud.
 

VAR ARTIKLEN GOD?

0
0

DEL ARTIKLEN

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk