PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Giv det nye træværk en god start

Selv nyt træværk skal have en hjælpende hånd for at holde sig sundt. En god træbehandling i starten forebygger ubehagelige overraskelser senere.

Endelig er det nye redskabsskur blevet færdigt

Det står perfekt i haven og tilfører et længe ventet rum, hvor alle havens redskaber kan opbevares. Eftersom det er helt nyt, kræver det ikke særlig vedligeholdelse de første år – og dog. Ifølge Doris Larsen, produktchef hos XL-BYG sikres minimal vedligeholdelse i fremtiden bedst ved at starte grundigt ud. Hun anbefaler derfor at træværket behandles fra starten af, og foreslår samtidig, at man benytter en 4-trins model, som sikrer, at træværket holder sig sundt mange år frem.
 

 
  1. Første skridt er at gøre træværket grundigt rent. Træværk har belægninger, hvor fugt kan trænge ind, også når det er helt nyt. Hvis ikke belægningerne fjernes, giver det grobund for svampeangreb, og træet kan få råd og svampeskader. Selv nyt træ kan være berørt af skidt eller andet. Derfor bør man altid anvende en grundrens som f.eks. Pinotex Husrens til udendørs brug.

  2. Når træet er blevet grundigt afrenset, bør man anvende en grunder. En grunder sikrer den bedste vedhæftning samt beskytter træet mod belægninger. – Man bør anvende grundrens på helt ubehandlet træ. Det sørger for, at træet får det mest optimale fundament. Grunder kan påføres med malerrulle eller pensel. Anvendes en malerrulle bør man imidlertid afslutte med en pensel, så grunderen bliver masseret godt ind i træet, forklarer Doris Larsen, som anbefaler Pinotex Superbase.

  3. Hvis træværket skal ende med en heldækkende træbeskyttelse, foreslår Doris Larsen, at man først påfører en grundmaling. – Anvend f.eks. Pinotex Trægrunder V for at opnå den maksimale vedhæftning og sikre en ensartet glans på det øverste lag.

  4. Til sidst skal den heldækkende eller transparente træbeskyttelse males på træværket. Den heldækkende har den fordel, at den beskytter træet bedst muligt, samt giver mulighed for at ændre træværkets udtryk fuldstændigt. Den transparente fremhæver til gengæld træets åretegninger og struktur. Middelvejen er en halvdækkende/halvtransparent træbeskyttelse, som derved stadig har farvepigmenter i sig. Den beskytter mod solens UV-stråler, men ikke lige så effektivt som en heldækkende. 
– Har man et ønske om, at træværket skal have det mest naturlige udseende, kan det i stedet være en ide at bruge træolier og møbelolier. Det får træet til at se naturligt ud samtidig med, at det beskytter mod solen. Hvad enten man bruger en træolie eller træbeskyttelse, bør man dog aldrig anvende farveløs træbeskyttelse, da det ikke beskytter mod solen, slutter Doris Larsen, Produktchef i XL-BYG.
 
 
 

VAR ARTIKLEN GOD?

0
0

DEL ARTIKLEN

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk