PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Få det bedste ud af grillen

En grill kan anvendes til meget andet end bøffer og pølser. Med simpelt tilbehør kan man lave både forret, hovedret og dessert på grillen.

 

Forlæng hyggetiden ved grillbordet

Sommeren er grillens højsæson – også selvom vejret ikke viser sig fra sin allerbedste side. Men ofte overses grillens fulde potentiale, og dermed får man ikke nok fornøjelse af sin grill.
 
- Vi danskere har en helt speciel grillkultur. De fleste går op i at have en ordentlig grill, der kan levere et solidt måltid til hele familien. Mange nøjes dog udelukkende med at grille lidt lækkert kød og måske en pølse til at slutte af på. Med lidt ekstra tilbehør til grillen, kan man imidlertid hurtigt opgradere måltidet til en smagfuld treretters menu, fortæller Doris Larsen, Produktchef hos XL-BYG.

Det perfekte måltid starter let

Menuen kan ifølge produktchefen starte med, at man bruner en ost, som egner sig til at blive grillet, f.eks. en Halloumi. Osten lægges på grillens originale rist og vendes løbende. Når den er grillet færdig, blandes den i en sund salat af f.eks. spæde spinatblade. Forretten kunne også bestå af et stykke fisk af laks eller torsk med en let krydderurtedressing.
 
– Enhver grill kan anvendes til et dejligt måltid, og det er bestemt ikke nødvendigt med tilbehør til grillen for at skabe en god ret. Anvend derfor gerne grillen, som den er, til at skabe en enkel forret, foreslår Doris Larsen.

Dåsekyllingen passer sig selv

Vil man gerne have tid til at snakke med gæsterne, er det en god idé at stege en hel kylling eller en steg til hovedret, da begge kan passe sig selv. En hel kylling tilbereder man perfekt ved hjælp af en kyllingeholder. Holderen giver mulighed for at lave den populære ”dåsekylling”, da den i midten har plads til indholdet fra en hel dåseøl og evt. urter eller andre smagsgivere/væsker. Derudover er der i kyllingeholderen plads til f.eks. grøntsager og kartofler i bunden, hvor saften fra kyllingen kan løbe ned og tilføre ekstra smag.
 
– Vi anbefaler Webers GBS kyllingeholder, fordi den har den fordel, at man med et enkelt stykke grilltilbehør kan tilberede en komplet ret. Det forenkler ikke bare travle familiers hverdag, når man kun skal bruge tid på udskæring af grøntsager og evt. tilberedning af en marinade. Der er heller ikke en masse gryder og pander, der skal vaskes op bagefter, forklarer Doris.

Søde sager kan også være varme

Når man vælger desserten, er det ifølge Doris Larsen værd at overveje, hvor robuste de foregående retter har været. Er der tale om to tunge retter, vil en let dessert være at foretrække for de fleste. Det kunne f.eks. være en lækker bagt souffle, som kan serveres med is og friske frugter. Er retterne imidlertid forholdsvis lette eller i små portioner, kunne et godt forslag til dessert være en klassiker som pandekager.
 
– Producenterne af grilltilbehør er meget kreative. Weber har for eksempel lavet en støbejernspande, som er særdeles velegnet til pandekagebagning. Man skal blot huske på, at der skal godt med smør eller margarine til bagningen. Hvis man foretrækker souffle eller andet bagværk, kan det også sagtens lade sig gøre på en grill, hvis blot man anvender de rette bageforme til dejen. Dem finder man også et stort udvalg af i de fleste velassorterede byggecentre, slutter Doris Larsen, produktchef hos XL-BYG.
 
 
  

VAR ARTIKLEN GOD?

0
0

DEL ARTIKLEN

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk