PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Skift selv den ødelagte termorude

Hvis termoruden er revnet eller punkteret, kan du nemt skifte den selv. Endda med et minimum af værktøj. Få en trin for trin guide her!
 
  

Læsetid: 1-2 minutter 

At skifte en termorude er en opgave, du sagtens kan klare helt alene – med mindre der er tale om en meget stor rude. Det er vigtigt, at du måler præcist op, og det gælder både længde/bredde og rudens tykkelse. Som regel er ruden kun holdt på plads af de tre glaslister og bundlisten, og den er lige til at fjerne, når listerne er afmonteret.

TRIN 1

Start med at fjerne glaslisterne forsigtigt med en glaslistespartel/stemmejern – de kan oftest genbruges. Begynd med listerne i siderne, dernæst bundlisten og til sidst den øverste liste. 
 
 
 

TRIN 2

Hvis glasbåndet, som termoruden hviler mod, er slidt, er det en god idé at skifte det. Fjern de gamle selv klæbende glasbånd, og slib træet med slibepapir, så evt. gamle limrester fjernes. 
 
 

TRIN 3

Monter nye selvklæbende glasbånd. De må ikke overlappe i hjørnerne, men skæres af med et skarpt stemmejern eller en hobbykniv. 
 
 

TRIN 4

Monter den nye termorude ved hjælp af små plastklodser. Køb klodserne sammen med den nye rude, så kan du også få at vide, hvor mange du skal bruge til den aktuelle rude, og hvor de skal placeres. 
 
 

TRIN 5

Søm glaslisterne på med dykkere. Start med den øverste, så de to sider og til sidst bundlisten. Hvis bundlisten er slidt, bør den udskiftes. Beskyt ruden med en stump masonit, når du slår dykkerne i.
 


Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk