PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Sådan tager du mål til nye vinduer og døre

Omhyggelig opmåling af dine nye døre og vinduer er uhyre vigtig for et godt resultat. Få gode råd i en trin-for-trin guide her!

 

Læsetid: 1-2 minutter 

Når du har besluttet dig for at udskifte den "slidte" hoveddør eller skal skifte dine gamle termovinduer ud med nye lavenergivinduer, gælder det om at være godt forberedt, der er nemlig nogle faldgruber, du skal undgå, og der er nogle vigtige ting, du skal huske. 
Det er uhyre vigtigt, at du er meget omhyggelig med opmålingen af de nye vinduer og/eller døre, og det er også vigtigt at opgive den rigtige hængsels-side, fx tophængte, eller højre henholdsvis venstrehængte. 
 

Sådan tager du målene til dine nye vinduer og døre

Når du bestiller nye vinduer og døre er det ALTID hulmålet, du skal opgive. Mål alle vinduer individuelt og giv hvert vindue et nummer på ordren. Brug det samme nummer på en tegning af facaderne, så er du ikke i tvivl om, hvor de enkelte vinduer skal monteres. Dette nummer vil samtidig fremgå af både ordrebekræftelse og faktura.
Hvis du vil slippe for alle usikkerhedsmomenter, kan du vælge at lade leverandøren tage målene; så er det ikke længere din risiko! 

Trin for trin guideTrin 1
Når du skal tage mål til de nye vinduer og døre, skal du tage "et stramt hulmål". Det betyder, at du måler fra mursten til mursten. Tag mål flere steder for at finde evt. ujævnheder der skal tages højde for i det endelige mål.
 
 

Trin 2
Vinduet eller døren skal være 2-3 cm mindre end det stramme hulmål (det vil i praksis sige 1-1,5 cm i hver side samt i top og bund). 
 


Trin 3
De ekstra cm hele vejen rundt om vinduet eller døren, skal bruges til at fuge mellem karm og murværk.
 

Trin 4
Vær opmærksom på niveauforskel mellem indvendig gulv og udvendig. Ved niveauforskel måler du fra mursten i top til gulvhøjde indvendigt. Dette er særlig vigtigt, hvis døren går indad.
 
 

Trin 5
Hvis de nye vinduer/døre skal have de samme mål som de gamle, kan du i stedet vælge at tage de udvendige karmmål på de gamle vinduer. HUSK at gøre opmærksom på, at der er tale om karmmål!
 
 
 
Trin 6
Er muren skæv, skal der minimum være 1 cm fuge på det smalleste sted. Tag eventuelt et diagonalt mål for at tjekke om murhullet er i vinkel.

HUSKELISTE 

  • Når du vælger åbne/lukkefunktion, skal du være opmærksom på om der er plads til at åbne vinduet eller døren er der f.eks. et tagudhæng du skal tage højde for?
  • Er der eksisterende vinduesplader, du skal tage hensyn til i forbindelse med opmåling?
  • Er der indvendig(e) lysninger, du skal tage højde for?

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk