PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Montér selv de nye vinduer

Nye vinduer med lavenergi-glas kan betyde store besparelser på varmekontoen. Montér selv vinduerne og spar yderligere penge!
Læsetid: 1-2 minutter 
 
Opmålingen er utrolig vigtig. Allerbedst er det, at lade vinduesleverandøren overtage denne del af arbejdet! Så er du fri for at stå med ansvaret og for at få bestilt vinduer, der ikke er i 100 % korrekt størrelse.

SÅDAN SKIFTER DU VINDUERNE

 
Den første del af arbejdet foregår indendørs. Skær tapet eller væv fri hele vejen rundt om vinduesrammen med en skarp hobbykniv - så bliver der mindre at reparere på den indvendige side senere hen.

 
 
Afmonter rammerne, så du kun har karmen tilbage i vindueshullet. Sav karmen igennem med en bajonetsav et par steder i hver side. Sav to skrå snit, så du kan fjerne karmen.

 
 
 
Når karmen er skåret igennem, er det nemt at fjerne den med kobenet. Fjern også karmens topstykke og vinduespladen.

 
 

Afmonter alle rammerne i det nye vindue, så du kun skal arbejde med og løfte selve karmen. Løft den på plads i vindueshullet. Få evt. en hjælper til at holde fast!
 
 
 
Bank kiler ind, så vinduet holdes på plads. Du skal bruge to kiler i hvert hjørne. Sørg for at karmen er helt lodret og vandret, og at der er lige megen luft hele vejen rundt.  
 
 
 
Bor for til de justerbare karmskruer. Sørg for at bore i (hele) sten - ikke i fugen. Bor-størrelse og karmskuer skal passe præcis sammen - se emballagen. Placer karmskruer ud for/tæt på hængslerne.
 


 
De specielle karmskruer behøver ikke plugs, fordi de er meget hårde. En betingelse er dog, at du har valgt den rigtige bor-størrelse til den aktuelle skrue.
 
 
 
Nu kan du hænge alle rammer fast på hængslerne og sikre dig, at de åbner og lukker som de skal. Eventuelle unøjagtigheder kan normalt justeres i karmskruerne.
 
 
 

Tilbage er nu kun at lukke af for fugt og kulde. Brug en god, elastisk fugemasse, fx en byggesilicone til at lukke mellem karm og murværk. Husk isolering og fugebagstop, inden du fuger.

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk