PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Flot facade i mange år

Når du vedligeholder dit træværk godt og regelmæssigt, og behandler med træbeskyttelse i tide, kan du glæde dig over en flot og solid træfacade i rigtig mange år.

Læsetid: 1-2 minutter 

 

Trin 1

Du kan ikke male på træværk, der er snavset eller ligefrem angrebet af alger. Start derfor med en grundig afvaskning med Sadolin Husrens - sprøjt f.eks. på med havesprøjten, og lad midlet sidde på overfladen i 3-4 dage.

Trin 2

Efter de 3-4 dage kan du vaske med grundrens. Vask kun i træets fiberretning. Fortynd som angivet på emballagen. Brug en blød kost - gerne på et langt håndtag.

Trin 3

Når du skal skylle efter behandlingen med grundrens, kan du med fordel bruge højtryksrenseren. Men sørg for at holde en passende afstand til overfladen - kommer du for tæt på, fræser du træfibrene op med den kraftige vandstråle.

Trin 4

Når du skal male, skal overfladen være tør og ren efter afrensningen, og al gammel, løstsiddende træbeskyttelse skal fjernes med et skarpt skrabejern.

Trin 5

Hvis overfladen er "træt", og du direkte kan se grå træfibre, er det nødvendigt at slibe med sandpapir korn 80-100, så den nye træbeskyttelse får en god vedhæftning. Det kan du enten gøre med håndkraft eller med en egnet slibemaskine – f.eks. en trekantsliber og/eller en excentersliber.

Trin 6

Alle bare pletter af rent træ skal grundes med grundingsolie; f.eks. Pinotex Superbase, som beskytter i dybden mod råd og svamp. Husk især at behandle endetræet.

Trin 7

Efter behandling med grundingsolien og inden behandling med heldækkende træbeskyttelse, er det en rigtig god ide at behandle den gamle overflade med Pinotex Trægrunder V, som fylder træets porer, så den afsluttende behandling holder bedre og længere.

Trin 8

Så er det blevet tid til den afsluttende omgang træbeskyttelse. Når du skal vælge træbeskyttelse, er det bl.a. et spørgsmål om, hvad du tidligere har behandlet med, og om der er tale om ny- eller gen-behandling. Spørg i din lokale XL-BYG, hvis du er i tvivl.

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk