PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Selvrensende murmaling

Hvis dit hus skal kunne tåle at stå ude i al slags vejr, kræver det en effektiv facademaling. Store nedbørsmængder og solens stråler nedbryder facaden, hvis den ikke er godt beskyttet.

 

Læsetid: 1-2 minutter

Sadolin Facademaling Extra Nanotec er baseret på den nyeste nanoteknologi, og det betyder at den malede overflade bliver vandafvisende, meget åndbar og selvrensende.

Guide

Trin 1

Vask med Sadolin Husrens eller Bio Clean hvis der er begroninger pa facaden. Vask efter med Sadolin Grundrens og evt. en højtryksrenser.

 

Trin 2

Gå facaden grundigt efter for revner og sprækker. Tjek også for løst puds og maling med en hammer. Krads evt. revnerne rene i V-form og fjern det løse puds med en stålspartel. Hvis overfladen er afsmittende efter den grundige afvaskning, skal den grundes med Sadolin Grunder - Afsmittende Overflader. 

 

Trin 3

Udfyld huller og revner med Husfix. Brug en murske eller spartel. Udjævn reparationen med en våd, flad pensel efter ca. 1 times tørretid til en jævn og ensartet struktur. Lad pudsreparationerne hvidtørre i ca. 1 døgn. 

 

Trin 4

Afdæk vinduer, trapper og dørkarme med tape og grund puds­reparationerne med Sadolin Grunder – Puds og beton.

 

Trin 5

Start med at male langs vinduerne og mod sokkel med flad pensel. Rul efter med en lille rulle for at undgå synlige strukturforskelle.

Trin 6

Grundmal herefter de store flader med en langlurvet rulle. Fortynd malingen med 10-20% vand ved første påføring. Lad facaden tørre mindst 12 timer, inden du påfører igen.
 
TIP: Soklen kan behandles med en speciel sokkelmaling, eller du kan vælge det samme produkt, som du bruger til muren.

Den nye facademaling har fået sine helt unikke egenskaber ved hjælp af et særligt bindemiddel, som gør overfladen vandafvisende. Det betyder i praksis, at facaden altid vil være ren. Når en facade bliver snavset, skyldes det udelukkende, at den kan suge vand, og at (snavset) regnvand derfor trænger med ind i overfladen.

En ikke-sugende overflade betyder derfor også, at alger har rigtig dårlige betingelser for at trives!

Sadolin Facademaling Extra Nanotech smitter ikke af, den er naturligvis lysægte og skånsom mod både dig og miljøet!

En organisk overflade, som f.eks. træ, er elastisk og bliver med tiden blød, og derfor vil den efterhånden blive snavset.


Organisk overflade.

En mineralsk overflade, som f.eks. mursten, puds og beton, er hårdere i overfladen og optager derfor ikke så let snavs, den har til gengæld tilbøjelighed til at krakelere.


Mineralsk/uorganisk overflade.

Ved hjælp af nanoteknologi kan man kombinere de bedste egenskaber, der er ved organiske og mineralske byggematerialer, og derved opnå en optimal balance mellem hårdhed og elasticitet i overfladen.


Overflade behandlet med nanoteknologisk maling.

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk