PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Murfarve giver flotte facader

Almindelig murmaling giver en pæn, fuldstændig ensartet overflade. Hvis du vil have en mur der er mere ”levende”, er løsningen Cempexo Murfarve.

Læsetid: 1-2 minutter

Murfarve består hovedsageligt af hvid cement og farvepigmenter. Den kan bruges på alle mineralske overflader f.eks. pudsede og vandskurede vægge, mursten, beton og porebeton. Murfarven kan bruges både ude og inde. Murfarven er nem at bruge, den skal blot blandes med vand, så er den klar til brug. I modsætning til f.eks traditionel murmaling kan der godt opstå mindre farveforskelle – f.eks på grund af uens sugeevne af underlaget eller uens lagtykkelse. Murfarven er et rent mineralsk naturprodukt uden opløsningsmidler.

Guide: Sådan maler du med Cempexo Murfarve

Cempexo murfarve kan både kostes og rulles på. Over-fladens temperatur bør ikke være under 10 grader C og ikke over 25 grader C.

Alle overflader rengøres grundigt. Eksisterende malinger, afskallet puds, snavs, trafikfilm m.m. fjernes. Eventuelle puds- eller betonreparationer skal udtørre inden påføring af Cempexo Murfarve. Tidligere Cempexo behandlede flader kan vedligeholdes med een strygning, hvis der ikke sker farveskift. Ved nye facader samt farveskift er det nødvendigt at grunde og male til dækkende overflade opnås, normalt to behandlinger.
 
Det er en god ide at starte tidligt på dagen i skyggesiden, så der ikke kommer sol på nymalede flader. Farven skal kunne nå at tørre inden aften, hvor temperaturen falder, og inden der dannes dug. Nymalede overflader må ikke udsættes for regn, tåge, dis eller frost de første par døgn. I varme og tørre perioder risikerer den nymalede flade at tørre for hurtigt ud. Det kan man forhindre ved at forstøve overfladen med vand og ved afdækning mod direkte sol, mens den hærder. Vandet fra forstøvningen må ikke løbe direkte ned ad vægfladen. Malerstænk på ruder eller andet fjernes med det samme for at undgå ætsning.

Trin 1

Ved uens sugende underlag er det en god ide at grunde med Cempexo Grunder - det letter påføringen af murfarven. 

Trin 2

Bland 4,5-5 liter rent vand per 10 kg Cempexo Murfarve. Brug et ”piskeris” i boremaskinen, og bland i minimum 5 minutter, til konsistensen bliver helt ensartet. Efter blanding skal murfarven hvile i 5 minutter. Påfør med kalkkost, rulle eller pensel. Undervejs skal du røre i blandingen med jævne mellemrum, så den ikke skiller. Den opblandede murfarve skal anvendes inden for 2 timer.

Trin 3

Cempexo Murfarve påføres af 2-3 omgange i tynde og heldækkende lag. Brug en kalkkost, pensel eller malerrulle af god kvalitet. Murfarven stryges/rulles på vådt-i-vådt. Det første lag skal være helt tørt og ikke afsmittende inden påføring af næste lag.

Tip!

Murfarven kan bruges på stort set alle mineralske flader inde og ude. Hvis man ønsker en mere rustik overflade, kan man med fordel blande ovntørret sand i malingen.

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk