PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Giv huset en varm overfrakke

Du kan spare en stor del af varmeregningen, hvis du vælger at isolere huset på den udvendige side, frem for at bruge tilsvarende isolering inde i huset.

Læsetid: 1-2 minutter

Skaltherm isoleringen er et testet og afprøvet system, der består af mineraluldsplader, klæber, specialdybler, grundpuds, slutpuds samt nødvendige armeringsprofiler og -net.

  • Mange isoleringstykkelser fra 30 – 400 mm
  • Slutpuds i 34 standardfarver
  • Specielle løsninger til døre og vinduer
  • Bokse til forlængelse af stikkontakter og udendørs belysning
  • Præfabrikerede sålbænke
Fordelene ved at (efter)isolere udefra er mange og tydelige: Du får en helt ny, pudset facade samtidig med at du får elimineret alle kuldebroer og utætheder, og du spilder ikke værdifulde, indvendige kvadratmeter, som fx 10 cm isolering fylder inde i husets rum. Endelig slipper du også for at ændre ved vand og elektriske installationer, der ikke behøver at blive flyttet, når du isolerer udefra!

Vælg selv, hvordan facaden skal se ud

Princippet i den udvendige isolering er enkelt, uanset om der er tale om et hus af mursten, træ eller gasbeton: Plader af hård mineraluld klæbes på væggen og fastgøres med specielle dybler, og uden på denne hårde isolering trækkes et lag puds, der armeres med et særligt armeringsnet. Det afsluttende, tynde pudslag findes i ikke mindre end 34 standardfarver, så du kan få en facade i præcis den kulør, du ønsker. Fordelen ved at benytte mineraluld er, at overfladen forbliver diffusionsåben, så facaden derved stadig kan ”ånde”.

Trin 1Facadeplader monteres ved hjælp af punktlimning med Multiklæb® (brug 10 mm tandspartel). Påregn 6 limpunkter pr. facadeplade. Stykker under 30 cm fuldlimes på hele fladen. Facadepladerne monteres i forbandt, så de lodrette samlinger er forskudt for hinanden.

Trin 2Begynd med at montere plader på sokkelprofilen og arbejd opad derfra. Begynd fra et hjørne og placér isoleringspladen så den fabriksskårne kant vender ud mod hjørnet.

Trin 3

Dybler monteres i et forboret hul og placeres afhængigt af, hvad væggen består af. De første dybler monteres inde midt på pladen for at holde den fast, senere monteres dybler i hjørnesamlingerne.

Trin 4Der påføres et 6-8 mm lag Skaltherm Grundpuds med et stålbræt. Det er vigtigt, at pudsen trykkes godt ind i facadepladerne.

Trin 5


Armeringsnettet trykkes nu fast i den våde puds. Brug igen stålbrættet og sørg for at nettet trykkes godt fast.

Trin 6


Net og hjørneprofiler arbejdes ind i pudsen, til net og profiler er helt dækket af grundpuds.
Nettet skal ligge i den yderste tredjedel af pudslaget.

Trin 7


Der slutbehandles med Skalcem S/CF2000 eller Skalcem 3000 Strukturpuds.

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk