PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Træhytte

Har du brug for ekstra plads - enten til hygge, opbevaring eller overnattende gæster? Så kan en god træhytte være løsningen

Træhytter giver ekstra plads

Træhytter 4 - XL-BYG

Har du ofte tænkt, at det kunne være rart med lidt ekstra plads? Måske vil du gerne have et sted, som du kan bruge til gæsterum, når du får besøg. Eller du synes, det kunne være meget rart med et sted, du kan sætte dig hen, når du har brug for lidt ro - enten bare til afslapning eller uforstyrret arbejde. Måske har du brug for at opmagasinere ting om vinteren. Så kan en træhytte eller weekendhyttevære et oplagt valg. En træhytte, et havehus af træ, giver dig god mulighed for lidt ekstra plads, uanset hvad du vil bruge den til.

Placeringen af træhytten

Du kan placere en træhytte stort set hvor som helst på din grund. Men det giver selvfølgelig bedst mening, at den ikke står for tæt på hverken dit hus eller naboskel. Så generer hytten mindst muligt, og den står i en afstand, så man får lidt privatliv i hytten.

Træhyttens fundament

Hvis du vil anskaffe dig en træhytte, bør du overveje, om du vil anlægge et støbt fundament eller om du vil lave en anden type fundament. Du kan forholdsvis nemt lave et fundament, som består af fundablokke.

Træhytter 1 - XL-BYG

Gode grunde til at vælge en træhytte

En god træhytte giver en række muligheder. Ofte er det netop mangel på plads, der et af de største problemer for mange familier. Træhytten giver både mulighed for at få bedre plads og rum til afslapning. Samtidig behøver en solid og god træhytte ikke at være dyrere, end at de fleste husejere kan få råd til den. En træhytte kan kort sagt betyde en stor forskel for en familie, som hele tiden føler sig presset på grund af for lidt plads.

Stil krav til din hytte

Hvis du overvejer at anskaffe dig en træhytte, er det en god idé at opstille nogle kriterier, før du beslutter dig for en bestemt hytte:

  • For det første er det altid en god idé at undersøge, hvilke materialer de forskellige hytter er fremstillet af. Det gør en meget stor forskel, om en hytte er fremstillet af kvalitetsmaterialer eller ej. Ikke alene giver dårlige materialer bygningen en meget kortere levetid, men hytten får med tiden ofte en dårligere stabilitet.
  • Det næste, du bør spørge dig selv efter, er hvor stor træhytten skal være. Her bør du tage hensyn til, hvor stor din grund er. Hvis din grund ikke er særlig stor, kan det se underligt ud, hvis du har en meget stor hytte stående på den. Så kan du eventuelt vælge en pavillon. Men det er klart, at det også har stor betydning, hvilke pladsbehov du har. Har du jævnligt mange overnattende gæster, eller hvis du blot mangler et eller to ekstra rum, kan det være en nødvendighed at købe en stor hytte. Men køber man for stor hytte i forhold til sine behov, betaler man selvfølgelig for plads, man egentlig ikke har brug for.
  • Hvilken indretning skal din hytte have? Hvis du tager et kig på de forskellige typer hytter på markedet, vil du hurtigt lægge mærke til, at der er ret stor forskel på de forskellige modeller. Nogle har en traditionel firkantet eller rektangulær form, mens andre har vinkelform.

Køb kvalitet

Hvis du overvejer at anskaffe dig en træhytte, kan vi ikke nok anbefale dig, at du vægtlægger kvalitet. Forskellen mellem en træhytte i en dårlig kvalitet og en træhytte i god kvalitet bliver tydelig med tiden.

Træhytter 3 - XL-BYG

To forskellige muligheder

Hvis du vil have din egen træhytte, har du to muligheder:

  • At bygge din træhytte helt fra bunden af
  • At du køber et færdigt samlet sæt, som du hurtigt kan samle

Byg selv-løsningen

Hvis du er en dygtig gør det selv-mand eller -kvinde, kan du sandsynligvis godt lave din egen træhytte helt fra bunden af. Det betyder, at du enten selv skal tegne bygningskonstruktionen eller finde en anden tegning, som du kan gå ud fra. Det betyder også, at du selv skal ud og finde alle de materialer, du skal bruge til hytten.

Det kan være et meget spændende projekt, men også et ret stort projekt. Det er afgørende, at du bygger hytten på grundlag af tegninger, der kan give hytten en solid konstruktion. Konstruktionen skal kunne modstå alle de vejrmæssige belastninger, træhytten vil blive udsat for. Kan taget fx klare, at der ligger et tykt lag sne på det? Det er også vigtigt, at selve byggematerialerne stærke og kan give hytten den nødvendige stabilitet. Alt, hvad du får brug for af værktøj og elværktøj, kan du købe her på webshoppen.

Træhytter 5 - XL-BYG

Samlesæt-løsningen

Den anden løsning er som sagt, at du anskaffer dig et færdigsamlet byggesæt. Sådan et samlesæt kan du købe flere steder - bl.a. på vores webshop. Køber du en samlesætløsning, ved du lige præcis, hvad du får. Så kan du vælge en hytte, som har en størrelse, indretning og konstruktion, der passer lige præcis til dit behov. Tegningerne behøver du ikke at tænke på, fordi hytten er baseret på færdiglavede tegninger. Du får du alle materialer i en samlet pakke, så du slipper for selv at finde og købe dem.

Fordele og ulemper ved de to løsninger

Hvilken af disse to løsninger, du foretrækker, er selvfølgelig helt op til dig. Vælger du gør det selv-modellen, hvor du tegner og bygger din hytte helt fra bunden af, får du din helt egen, unikke træhytte. Det kan være spændende, og nogle foretrækker denne løsning, fordi de ved lige præcis, hvordan og af hvilket materialer, bygningen er fremstillet. Du kan læse mere om, hvordan du bygger din egen træhytte i vores artikel Byg en bjælkehytte på en dag.

Fordelen ved samlesæt-løsningen er selvfølgelig, at du sparer tid, så du hurtigt kan få din hytte op at stå. Du får også en hytte, som er konstrueret på grundlag af professionelle tegninger og materialer, som er beregnet til denne type hytte.

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk