PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Træhytte

Har du brug for ekstra plads - enten til hygge, opbevaring eller overnattende gæster? Så kan en god træhytte være løsningen

Træhytter giver ekstra plads

Har du ofte tænkt, at det kunne være rart med lidt ekstra plads? Måske vil du gerne have et sted, som du kan bruge til gæsterum, når du får besøg. Eller du synes, det kunne være meget rart med et sted, du kan sætte dig hen, når du har brug for lidt ro - enten bare til afslapning eller uforstyrret arbejde. Måske har du brug for at opmagasinere ting om vinteren. Så kan en træhytte eller weekendhytte være et oplagt valg. En træhytte giver dig således god mulighed for lidt ekstra plads, uanset hvad du vil bruge den til.

Placeringen af træhytten

Du kan placere en træhytte stort set hvor som helst på din grund. Det giver selvfølgelig bedst mening, at hytten ikke står for tæt på hverken dit eget hus eller naboskel. på denne måde generer hytten mindst muligt samtidig med, at man får lidt privatliv i hytten.

Træhyttens fundament

Det er vigtigt at fundamentet er solidt konstrueret for, at træhytten kan holde i mange år. Det skal være fast og jævnt, så du får den mest optimale position for din BYGNORDIC hytte. En fugtig og kold konstruktion skal bygges på en vel ventileret base, som f.eks. et bjælkefundament. Alternativt kan man lave et punktfundament af fliser eller stolpebæringer. Derudover er det en god idé at forhindre fugt i at komme op i hytten fra fundamentet. Dette gøres eksempelvis ved at lægge et stykke tagpap mellem soklen og fundamentet. En sidste mulighed for at skabe det bedste fundament er at støbe det. En simpel proces, der primært kræver tålmodighed og kendskab til støbebeton.

Træhytter 1 - XL-BYG

Gode grunde til at vælge en træhytte

En god træhytte giver en række muligheder. Ofte er det netop mangel på plads, der et af de største problemer for mange familier. Træhytten giver både mulighed for at få bedre plads og rum til afslapning. Samtidig behøver en solid og god træhytte ikke at være dyrere, end at de fleste husejere kan få råd til den. Det kan dog godt være svært at finde rundt i, hvilken træhytte, man skal vælge. 

Sådan vælger du den rigtige træhytte

Hvis du overvejer at anskaffe dig en træhytte, er det derfor en god idé at opstille nogle kriterier, før du beslutter dig for en bestemt hytte:

Vælg gode materialer 

For det første er det altid en god idé at undersøge, hvilke materialer de forskellige hytter er fremstillet af. Det gør en meget stor forskel, om en hytte er fremstillet af kvalitetsmaterialer eller ej. En træhytte bygget i kvalitetsmaterialer er både mere stabil og har en længere holdbarhed end en i mindre gode materialer. BYGNORDIC er derfor altid fremstillet af kvalitetsmaterialer for at give dig den mest optimale mulighed for en solid træhytte.

Hvor stor skal hytten være? 

Du bør tage hensyn til, hvor stor din grund er. En stor grund kan sagtens huse en af de store træhytter, mens det på en lille kolonihave grund er mere optimal med en mindre træhytte. Hvis du køber en hytte for at bruge den som sommerhus eller weekendhytte stiller det dog naturligvis et vis krav til størrelsen på hytten, hvorimod en hytte der skal anvendes til hobbyprojekter eller blot et ekstra uderum ikke kræver helt det samme i forhold til antallet af kvadratmeter.

Indretningen af hytten 

Hvilken indretning skal din hytte have? Hvis du tager et kig på de forskellige typer hytter på markedet, vil du hurtigt lægge mærke til, at der er ret stor forskel på de forskellige modeller. Nogle har en traditionel firkantet eller rektangulær form, mens andre har vinkelform. Du kan få hytter i både en og to etager eller hytter med en hems. Skal du bruge ét stort rum eller er der behov for flere rum. Vælg den type træhytte med den indretning der passer bedst til jeres behov.

 

Træhytte som samlesæt 

Hvis du ønsker en træhytte, kan man i dag købe et færdigsamlet byggesæt. Sådan et samlesæt kan du købe flere steder - bl.a. på vores webshop. Her kan du vælge en hytte, som har en størrelse, indretning og konstruktion, der passer til dine behov. Vores udvalg indeholder nogle forud definerede tegninger. Alternativt kan du selv være med til at designe din hytte og herefter få skabt en hytte helt efter dine drømme. Når den ønskede træhytte er valgt, får du alle materialer i en samlet pakke. 


Fordele og ulemper ved et samlesæt

Fordelen ved samlesæt-løsningen er selvfølgelig, at du sparer tid, så du hurtigt kan få din hytte op at stå. Du får også en hytte, som er konstrueret på grundlag af professionelle tegninger og materialer, som er beregnet til denne type hytte.

Du kan læse mere om, hvordan man bygger en bjælkehytte på én dag i artiklen "Byg en bjælkehytte på en dag".


Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk