PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Anneks

Har du brug for ekstra plads til gæster, uforstyrret arbejde, afslapning og opbevaring, kan du få det med et smart anneks

Anneks

Anneks - XL-BYG

Et anneks er en ekstra bygning, som du har stående et sted på din grund. Mange placerer deres anneks i haven på et sted, de ellers ikke anvender. Placér det gerne tæt på huset, så det er nemt at komme fra annekset hen til dit hus, hvor f.eks. toiletfaciliteter er. 

Du kan få annekser i forskellige materialer. Nogle vælger at bygge deres anneks af mursten. Det kan give et solidt og godt anneks. Men en af de mest populære former for anneks er en træbygning. Det skyldes nok, at der er flere fordele ved at vælge denne type bygning som anneks fremfor en muret bygning.

Anneks - XL-BYG

Et anneks giver mange muligheder

Et anneks i haven byder på mange anvendelsesmuligheder. For nogle er det nødvendigt med et fredeligt sted, hvor der kan arbejdes. Her er et anneks ideelt at indrette som et hjemmekontor, hvor børn og voksne ved, at man ikke skal komme og forstyrre. Samtidig bliver man ikke distraheret af hverdags larm og gøremål i huset. Andre her derimod behov for et hobbyrum. Cykelentusiaster kan skabe sit eget lille hyggelige værksted, mens maleren kan få sit eget atelier. Et anneks sat på det bedste sted i haven kan være fundamentet for mange smukke malerier. En helt tredje mulighed er have entusiasten der mangler plads til omplantning, overvintring af planter og såpladser. I så fald kan det være en fordel at vælge et anneks med udhæng, så man også kan have et udendørs arbejdsbord, hvor det ikke gør noget med jord på gulvet.

Et anneks kan også benyttes som et ekstra opholdsrum. Servér eftermiddagskaffen i annekset med smuk udsigt over haven. Nyd den dejlige ro og nærvær, der er ved at skabe et afbræk fra det man ”plejer” at gøre. Hvis der er mange gæster på overnattende besøg, kan du redde op i annekset til nogle af gæsterne, så de får deres eget tilholdssted. Skal annekset benyttes til dette formål, vil det være en fordel med et isoleret anneks. Det vil holde kulden ude i vinterhalvåret og sikre en behagelig temperatur i sommerhalvåret.

Den mest optimale indretning af et anneks

For at et anneks kan benyttes som f.eks. hobbyrum, kontor eller spisestue kræver det en gennemtænkt indretning. Den trange plads skal udnyttes mest effektivt og det gøres bedst med intelligente opbevarings løsninger. Én mulighed er selv at bygge opbevarings møblet. Så kan du gøre det præcis efter dine egne behov og ønsker. Du kan f.eks. bygge dine egne hylder, der hænger i snore. Lav det antal, der passer til dit behov og du vil have en løsning, som ikke virker for tung i indretningen. Har du mange ting, som kræver opbevaring, kan en ”tung” løsning dog godt være nødvendigt. Byg evt. et garderobeskab og indret det med hylder og rum, som du ønsker. Alternativt, vejleder vi dig gerne til den mest optimale løsning til dit anneks.

Stærke fordele ved at vælge et anneks i træ

Et anneks kan som tidligere nævnt bygges i flere forskellige materialer. Hvor et anneks bygget i mursten ofte kræver hjælp fra professionelle håndværkere, samt et stort budget, er annekser i træ en anden sag:

  • Et anneks i træ er forholdsvis nemt at stille op på din grund. De fleste gør det selv-folk kan uden problemer selv opstille sådan et anneks i haven, hvis de køber en færdig byg selv anneks samlepakke. Som regel bliver man nødt til at være et par personer om opgaven, men er man det, kan annekset tit opstilles i løbet af nogle få dage.
  • Du behøver ikke nødvendigvis at anlægge et støbt fundament for at opstille et træ-anneks i din have. Annekset skal selfølgelig have et godt fundament, men du kan godt vælge en anden form for fundament end et støbt fundament.
  • Et anneks i træ er ofte betydelig billigere i anskaffelse end et muret anneks. I dag kan du faktisk få et anneks til en pris, som er meget rimelig og en overkommelig investering.
  • Mange kan godt lide det flotte udseende et anneks i træ har. Der er noget hyggeligt over en bjælkehytte i haven, som minder om et sommerhus.
  • Et træ-anneks er rimelig nemt at tage ned og fjerne igen, hvis du vil det. Det er straks noget vanskeligere med et muret anneks. Træ-annekset kan du også flytte til et andet sted, hvis du vil det - enten på din egen grund eller til et helt andet sted.

Male anneks - XL-BYG

Vedligeholdelse af annekser i træ

Hvis du vil beholde dit anneks i en god og pæn stand så længe som muligt, er det vigtigt at vedligeholde det. Fra tid til anden bør du give træet en god træbeskyttelse, så det ikke bliver dårligt. Du kan eventuelt vælge en træbeskyttelse med farve, hvis du vil give annekset lidt kulør. Du kan finde alt, hvad du har brug for af træbeskyttelse og maling på XL-BYG kædens webshop.

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk