PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Smart facadeplade i miniudgave

Store facadeplader kan være lidt svære at håndtere og montere. Med Cembrit PLAN/Patina Mini bliver det meget nemmere.
Læsetid: 2-3 minutter 
 
Cembrits PLAN/Patina Mini facadeplade måler bare 594 x 1194 mm og med en tykkelse på 6 mm vejer pladen kun ca. 7,5 kg. Det betyder, at facadepladerne nemt kan monteres af én person.
 
Pladerne patinerer gradvist og din facade opnår en flot karakteristisk patina, med en lysere overflade. Pladerne skal ikke kantimprægneres, kræver minimal vedligeholdelse, og er beskyttet med en effektiv overfladebehandling. 

Sådan monteres pladerne:

 
 
Facadepladen fås i fem forskellige farver. De er gennemfarvede og den helt rigtige løsning til både større og mindre byggerier - fx facadebeklædning, gavlbeklædning og tagudhæng i carporte, skure og tilbygninger.

Trin 1

Monteringen sker på lodrette understøtninger med 40 cm afstand, typisk høvlet forskalling. Du skal bruge understøtninger i to dimensioner: 22 x 95 og 22 x 45 mm. Sørg for at bruge vaterpasset flittigt.

Trin 2

De 95 mm brede understøtninger skal monteres med 120 cm afstand - fra midte til midte. Det er på disse brede understøtninger, at pladerne samles ved siden af hinanden.
 

Trin 3

Mellem hver af de brede understøtninger monteres to af de smalle understøtninger. Også her gælder det om at være præcis og at holde afstanden på 40 mm fra midt/midt på understøtningerne.
 

Trin 4

Når alle understøtninger er monteret, skal du montere et EPDM-gummibånd, som fås i samme bredder som lægterne. Det er nemt at montere gummibåndet med en klammepistol. Brug en klamme for hver 50 cm.

Trin 5

Skær gummibåndet af lige ved underkant af lægterne. Brug en skarp hobbykniv.
 

Trin 6

Nu er alle lægter monteret med gummibånd. Så er turen kommet til montering af selve pladerne.

Trin 7

Hver facadeplade fastgøres med 8 skruer. Du skal bore for til skruerne med et 7 mm universalbor. Selve placeringen af skruerne fremgår af monteringsvejledningen.
 

Trin 8

Placeringen af de første plader er meget vigtig, og afgørende for det øvrige arbejde. Derfor er det en god ide at bruge både vaterpas og kridtsnor.
 

Trin 9

De specielle facadeskruer fås i samme farver som pladerne og er med til at give et elegant og æstetisk flot udseende.
 

Trin 10

Pladerne skal ikke stødes tæt sammen, men samles med 6 mm indbyrdes afstand. Det kan du nemt sikre ved at bruge pladestumper som afstandsklodser.
 

Trin 11

Du kan bruge almindeligt, skærende el-værktøj til afkortning af pladerne - fx en dyk- eller rundsav. Dog skal du bruge en klinge, der er beregnet til fibercement-plader.
 

Trin 12

Cembrit PLAN/Patina Mini er også en rigtig god løsning til fx loft i carporten eller til udhæng.
 

Trin 13

De gennemfarvede plader kræver minimal vedligeholdelse, og netop fordi de er gennemfarvede, giver det ikke problemer med kanter på plader, der er savet til i størrelsen.

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk