PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Cykelskur

Et godt og solidt cykelskur holder cyklen i flot form meget længere


Cykelskur

 

Mange fordele ved et cykelskur

Et cykelskur er rart at have til at stille cyklerne i, så de står tørt og er beskyttet mod tyveri. Når cyklen står i ly for regn, sne og vind, er den også bedre beskyttet mod rust. Derudover er det er lettere at holde den ren.

Til cykelskur kan du bruge et godt og solidt redskabsrum. Men det forudsætter selvfølgelig, at redskabsrummet er beskyttet mod indbrud, og at det er stort nok til cyklerne. En anden løsning kan være et åbent cykelskur. Det åbne skur beskytter selvfølgelig ikke din cykel lige så godt mod vejr og vind samt tyveri, men det fylder mindre og er hurtigere at stille op.

Du kan have et cykelskur stående næsten, hvor du ønsker på din grund. Det er selvfølgelig mest praktisk, hvis det er let at aflevere og hente cyklen i.

Cykelskur - XL-BYG

Sådan vælger du det rette cykelskur

Når du skal vælge cykelskur, er der mange overvejelser at gøre. Du skal tage stilling til behovet for plads, vælge de rette materialer og overveje skurets designmæssige udtryk i forhold til huset og haven.  

God plads til alle cykler

Et godt cykelskur har god plads til hele familiens cykler, og hvad du ellers har af cykelpumper, ekstra hjul og dæk, cykelophæng og andet cykeludstyr. På denne måde kan du holde alt cykelrelateret samlet og have det nødvendige lige ved hånden under cykelreperation eller forårsrengøring af cyklen. Hvis cykelskuret er for småt, kommer nogle af cyklerne let til at stå for tæt op ad hinanden. Derved risikerer du, at de skrammer hinanden, eller at det kan være svært at få en cykel ud, som står bag ved de andre. Derfor er det vigtigt, at der er tilstrækkelig med plads i cykelskuret til alle de cykler, du gerne vil opbevare der.

Prioritér sikkerheden

Du kan gør meget for at sikre skuret mod indbrud. Ikke mindst er det vigtigt at sikre døren ind til cykelskuret godt mod indbrud, da det normalt er her, en tyv vil bane sig vej ind i skuret. Det kan du bl.a. gøre med en solid hængelås. Hvis du investerer i et godt låsesæt, kan du bruge den samme nøgle til både din bolig og cykelskuret.

Træ eller næsten vedligeholdelsesfrie materialer

Skal cykelskuret være af træ, stål eller af materialer med minimal med vedligeholdelse? Et af de nyere materialer til cykelskure er kunstmaterialer, som helt eller delvist består af plast.

 

Disse materialer har den fordel, at de har en ekstra lang holdbarhed, fordi de er stærke og yderst modstandsdygtige over for fugtangreb. Desuden kræver de stort set ingen vedligeholdelse. Nogle af vores leverandøre leverer cykelskure og andre former for opbevaringsrum i genbrugsplast. Et materiale der er godt for miljøet, og som samtidig har den fordel, det blot skal tørres over med en opvredet klud, når det skal rengøres. Keter Duotech leverer en sådan løsning, men hvor man har fundet en måde at skabe en træstruktur i overfladen. Derved ligner det, at disse skure er bygget i almindeligt træ. En anden fordel ved Duotech cykelskur er, at man kan male det i den farve, som man ønsker.

Foretrækker du en opbevaringsløsning i stål, er det også en mulighed. Stål kræver ligeledes minimal med vedligeholdelse, og er et solidt samt holdbart materiale, der holder mange år ud i fremtiden.  

Vedligeholdelse af cykelskuret

Male cykelskur - XL-BYG

Hvis du vil bevare dit cykelskur i tip-top form, er det vigtigt at vedligeholde det. Hvis skuret er af træ, bør du med jævne mellemrum give det en god træbeskyttelse, om beskytter det mod fugtskader, råd og svamp. Hvis det alligevel bliver angrebet af svamp, kan du bruge et godt desinfektionsmiddel til at fjerne skimmelsvampen med.

Hvis du vælger et cykelskur i et moderne plastmateriale, behøver du slet ikke at bekymre dig om fugt- og svampeangreb. Disse skure er således ikke sårbare over for denne slags skader. I stedet kan du med fordel spule skuret rent efter behov. Det samme gør sig gældende for opbevaring i stål.

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk