PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Skift det defekte blandingsbatteri

Når man selv udfører vvs-reparationer og -udskiftninger, er det et krav, at der sidder en ”stophane”, typisk en kugleventil, umiddelbart før fx blandingsbatteriet eller toilettet. Man må dog hverken gribe ind i de faste installationer eller udføre nye, og man må heller ikke selv trække nye rør.
Skift selv blandingsbatteri med XL-BYG

Læsetid: ca. 1-2 minutter

Hvis vvs-installationerne ikke er forsynet med en stophane, er du nødt til at kontakte den lokale autoriserede vvs-installatør. Det samme gælder gas-installationer, som også er forbudt område for amatør-blikkenslageren.

Ældre blandingsbatterier er som regel monteret ved hjælp af kobberrør. Skal du skifte blandingsbatteriet, er det en rigtig god idé at droppe kobberrør og i stedet bruge de såkaldte pex-rør, som er fremstillet af fleksibelt kunststof – så slipper du for at skulle bukke kobberrørene.

Allerførst skal du lukke for vandet til blandingsbatteriet. Husk, at du kun selv må skifte det, hvis der sidder en stophane umiddelbart i forbindelse med blandingsbatteriet.

Trin 1

Når det gamle blandingsbatteri er fjernet – brug evt. en rørskærer til at save kobberrørene over med – monteres pex-rørene i hullerne på det nye blandingsbatteri. Pex-røret er forsynet med pakninger og skal bare skrues direkte i blandingsbatteriet.

>

Trin 2

Monter blandingsbatteriet i bordet/vasken –  husk gummipakningen mellem bordplade og batteri og spændskiven bag på bordet. Kort nu pex-rørene af med en hobbykniv, så de passer i længden.

Trin 3

Den anden ende af pex-røret monteres i stophanen. Spænd klemringsmuffen fast i stophanen og husk at holde igen på selve stophanen, når du spænder muffen fast.

Trin 4

Anbring pex-røret i muffen, og spænd omløberen fast med en skifte- eller fastnøgle. Når du spænder, skærer en lille ring inde i muffen sig fast i pex-røret, så det bliver tæt. Pas på ikke at overspænde omløberen, så risikerer du, at samlingen bliver utæt.


Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk