PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Montering af væghængt toilet

Du kan selv skifte det gamle toilet ud med et nyt væghængt toilet. Få en enkel trin-for-trin vejledning her.

Læsetid: ca. 1-2 minutter

Det er smart. Det er rengøringsvenligt. Og så er det en absolut overkommelig opgave, at udskifte det gamle toilet til et væghængt toilet.

Et traditionelt gulvstillet toilet har mange krinkelkroge, der gør rengøring besværlig. Et væghængt toilet er rengøringsvenligt, da wc-skålen er hævet over gulvet, og alle andre komponenter er skjulte bag en nydelig inddækning.

Det færdige resultat giver indtryk af at være en uløselig opgave for hjemmehåndværkeren, men sandheden er en anden. Bag toilettet og inddækningen skjuler sig et robust wc-modul, et metalstativ, der skal fastgøres solidt til væggen. Cisternen med studse til tilgangsrør og vandtil­førsel er indbygget i metalstativet ved levering. Når opsætning af wc-modulet udføres omhyggeligt, er opgaven blot at inddække det og fastgøre toilettet.

Der findes adskillige producenter af væghængte toiletter, her har vi valgt et væghængt toilet fra ”IFØ”, og den viste metode til ophæng afviger kun en smule, hvis andre producenter vælges.

Kravet til installationen er at bagvæggen er robust, så metalstativet kan fastgøres solidt, og det er et lovkrav at vandtilførslen er forsynet med en kuglehane.

Opsætning af væghængt toilet

Som det første fjernes det gamle toilet, hullerne i gulvet udbedres og faldstammens (afløbets) muffe rengøres.

TRIN 1

Det vinkelrette afløbsrør fastgøres i faldstammens muffe. Er faldstammen i støbejernsgods, er det nødvendigt at anvende en overgangsmuffe, i faldstammens muffe.

TRIN 2

Det kraftige metalstativ, wc-modulet, stilles på plads. Det vinkelrette afløbsrør stikkes ud gennem en bøjle i modulet. Der opmærkes til huller til de nederste beslag.

TRIN 3

De to nederste vægbeslag fastgøres til væggen med 14 mm murplugs og 10 x 80 mm franske skruer. Fodplade og vægbeslag klæbes fast mod gulv og spændes sammen. Modulet bringes i lod sidevers.

TRIN 4

De to øverste vægbeslag opmærkes og fastgøres til væggen med 10 x 80 mm franske skruer og 14 mm murplugs. Modulets front bringes i lod ved justering på gevindstænger i begge sider.

TRIN 5

Afløbsrøret rettes endeligt ind, så det er placeret midt i modulet, og vinkelret herpå. Tilgangsrøret til cisternen vippes ud. Begge rør fastgøres i medfølgende bøjler. To gevindstænger, der bærer wc-skålen skrues ind i modulet.

TRIN 6

Den medfølgende flexslange til vandtilførslen skrues på kuglehanen og forbindes med cisternens lukkeventil. Efter samling kan der åbnes for vandet på kuglehanen.

TRIN 7

Alu-profilerne fastgøres til wc-modulet og til væggen og danner en ramme, som gibspladerne kan skrues ind i.

TRIN 8

Gipspladerne fastgøres til alu-profilerne med selvskærende skruer. Skær ud til skylleknapperne, der monteres i en indbygningsdåse. Spartl og mal pladerne, eller opsæt fliser.

TRIN 9

Tilslut skylleknap, og afkort tilgangs- og afløbsrør. Monter gummitætninger, og fedt dem godt ind. Pres wc-skålen ind på gevindstængerne, og spænd godt til. Slutteligt tilpasses et stykke plade, her en stump massiv bøgetræsplade, der lægges ”løst” over det inddækkede wc-modul.


Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk