PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Varmepumpe luft til luft

En luft til luft-varmepumpe kan være en rigtig god investering

Luft til luft-varmepumpe

Luft til luft-varmepumper - XL-BYG

En luft til luft varmepumpe er en både billig og effektiv måde at skaffe opvarmning på. En luft til luft varmepumpe trækker varme ud af luften udenfor og sender den varme luft ind i lokalet. Du kan bruge en luft til luft varmepumpe mange steder: I din helårsbolig, i en bjælkehytte og et sommerhus. Hvis du vil anvende den i din helårsbeboelse, vil den som regel være et supplement til den hovedopvarmningskilde.

Luft til luft-varmepumper - XL-BYG

Luft til luft-varmepumper har mange fordele

Der er er flere vigtige fordele ved at have en luft til luft varmepumpe:

  • En luft til luft varmepumpe giver en hurtig opvarmning, fordi den blæser den varme luft ud i lokalet, så den når helt ud i lokalets yderste hjørner og kroge.
  • Af samme grund giver varmepumpen en behagelig form for opvarmning: Dens blæser spreder den varme luft ud i lokalet, så varmen fordeles jævnt.
  • Da varmepumpen trækker den varme luft ud af luften og ikke af fossile brændstoffer, har den et lavt energiforbrug. Det bruger kun den strøm, der skal til for at udtrække den varme luft. Luft til luft varmepumpen bruger væsentlig mindre strøm til opvarmningen end elvarme.
  • Sammenlignet med flere andre former for opvarmning, er varmepumpen forholdsvis billig i anskaffelse. Du behøver ikke samtidig at investere i en vandvarmer og vandrør til radiatoren.
  • Varmepumpen er let og billig at installere. Men læg mærke til, at installationen skal foretages af en autoriseret installatør.

Luft til luft-varmepumper - XL-BYG

Den optimale varmepumpe

Der er forskel på de forskellige luft til luft varmepumpers pris, kapacitet og funktioner. Når du vil købe en varmepumpe, betaler det sig at finde en varmepumpe, som i størrelse og funktioner passer til det område, du vil opvarme. Køber du den forkerte varmepumpe til dit formål, risikerer du at betale for meget for den i forhold til den nytte, du får ud af den. Eller du får købt en varmepumpe, som ikke kan opfylde dine behov. Her er nogle af de ting, du kan undersøge, før du beslutter dig for at købe en luft til luft varmepumpe:

  • Hvor stort et område skal varmepumpen kunne opvarme? Hvis du fx vil opvarme et større sommerhus, får du enten brug for en model med en høj kapacitet eller for to varmepumper. Vælger du for lille varmepumpe, risikerer du, at der bliver koldt i den del af sommerhuset, som ligger længst væk fra den. På den anden side er der heller ingen grund til at vælge en model med en langt større kapacitet end den, du reelt har brug for.
  • En af de ting, der skiller kvalitets-varmepumper ud fra de mindre gode, er støjniveauet. Hvis varmepumpens blæser larmer meget, bliver du hurtigt træt af den. Så vil lyden virke generende og forstyrrende, når du sidder og snakker med nogen i nærheden af den. Af de enkelte produkters specifikationer kan du normalt aflæse deres støjniveau.
  • Er varmepumpen konstrueret til det nordiske klima? Hvis den er det, vil du normalt også få en mere velfungerende varmepumpe, selv når det bliver rigtig koldt udenfor. Det er rigtig ærgerligt, hvis varmepumpen står af, når temperaturen falder udenfor og du netop har brug for en effektiv opvarmning.

Husk at rense varmepumpen

I dagligdagen kræver en varmepumpe stort set ingen vedligeholdelse. Det er dog vigtigt, at du med jævne mellemrum rengør den for støv og skidt, som har samlet sig i den. Det kan du gøre med en god støvsuger. Gør du ikke det, vil støvet efterhånden tilstoppe blæseren, så den ikke kan blæse den varme luft ud i lokalet.

Få mere at vide om varmepumper 

Du kan få meget mere at vide om varmepumper i vores infografik om varmepumper.

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk