PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Sådan sætter du glasvæv op

Få gode råd og en trin for trin guide til, hvordan du får både smukke og robuste vægge med glasvæv.

Sådan sætter du glasvæv op

Læsetid: ca. 1-2 minutter

Glasvæv findes i en lang række mønstre og overflader. Den mest brugte er med lodrette og vandrette tråde, der danner det klassiske glasvæv-mønster. Mønsteret kan ses som struktur på den færdigmalede væg - mere eller mindre tydeligt afhængig af, hvor mange lag maling væggen får.

Få smuk og robust overflade med glasvæv på dine vægge. 

Glasvæv skal stødes sammen 

Glasvæv fås i én meter brede ruller med skarpe kanter. Det betyder, at kanterne skal stødes sammen, så de enkelte baner skal monteres præcist. Hvis du køber glasvæv, der allerede er grundet, sparer du dels en efterfølgende behandling med vævfylder, og dels er det noget nemmere at styre banerne af væv, fordi den grundede udgave er mere stiv.

Trin 1

Brug et langt vaterpas, når du skal mærke op til de enkelte baner. Marker med en blyantstreg for hver meter. Det gælder dog ikke baner i rummets hjørner. Her skal du ikke samle direkte i hjørnet, men derimod lade den ene bane gå et par cm "om hjørnet".
 

Trin 2

Inden du kan klæbe vævet op, skal en sugende væg - fx puds, gasbeton eller gips behandles med en forankringsgrunder, så væggen ikke suger alt vandet ud af klæberen, inden den når at tørre.
 

Trin 3

Når forankringsgrunderen er tør - se på emballagen - skal væggen smøres ind i vævlim. Brug en langhåret rulle og lad være med at spare på limen - se igen på emballagen. Smør ikke mere væg ind, end hvad der svarer til to baner glasvæv ad gangen.

Trin 4

Tryk den første bane fast mod væggen oppe ved loftet, inden du skærer den af rullen - så hele rullen ligger på gulvet. Læg et rent maler-tæppe på gulvet, så rullen ikke bliver snavset. Nu er det nemt at klippe af rullen i den ønskede længde. Du kan også måle banerne op først - plus 5 cm - og så klippe alle banerne af, inden du starter opsætningen.
 

Trin 5

Monter den første bane efter stregen, og glat med det samme med tapetbørsten.
 

Trin 6

Når vævet sidder som det skal, glattes overfladen med plastspartlen, så der opnår fuld kontakt til væggen over det hele.
 

Trin 7

Ved vinduer eller i nicher er en bred stålspartel et godt hjælpemiddel. Pres vævet fast ind mod kanten, hvor det skal skæres, og skær så med en hobbykniv med et nyt, skarpt blad.

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk