PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Gør det svært for indbrudstyven at komme ind - og ud igen

Hvis du vil sikre dit hus mod ubudne gæster, skal det selvfølgelig være svært at bryde ind; men det skal også være vanskeligt at komme ud igen med dine ejendele.

Læsetid: ca. 1-2 minutter

Er hoveddøren fx forsynet med en vrider på den indvendige side, er det bare at spadsere ud. Derfor bør vrideren skiftes til en låsecylinder, så man også skal låse sig ud. Hvis den udvendige låsecylinder er slidt, bør du udskifte den med en ny. Det samme gælder terrassedøren, der ikke bare må kunne åbnes indefra.

Udskift din vridelås til en cylinderlås 

Trin 1 

Fjern beslaget ved at løsne de to skruer.
 

Trin 2

Inde bag yder-beslaget sidder medbringeren - den del, der overfører bevægelsen fra vrideren til cylinderen - med to mindre skruer.
 

Trin 3
Når skuerne er løsnet, er medbringeren lige til at fjerne - den skal du ikke bruge igen.
 

Trin 4

I stedet for vrideren skal du nu montere den nye, ovale cylinder. Den sidder fast ved hjælp af lange, gennemgående skruer, der samtidig holder både den udvendige og indvendige cylinder på plads.
 

Trin 5

Cylinderen fylder en del mere i dybden end vrideren på denne dør. Det kan du udligne ved at købe en Rokoko cylinderring, der passer i højden eller den nye type universal cylinderringe, som dækker den del af cylinderen, der rager ud af døren. Sættet består af flere ringe, der lægges uden på hinanden, indtil du får en størrelse, der passer. (Hvis cylinderen er for kort, kan du købe en cylinder forlænger).
 

Trin 6

De gennemgående skruer, der holder de to cylinder-ringe fast, er i ”overstørrelse” - altså for lange.
 

Trin 7

Ved hjælp af en stor bidetang er det nemt at klippe skruerne af i en længde, der passer mellem de to cylindere.

Trin 8

Nu er vrideren væk og erstattet af hovedørs-nøglen. Når du forlader hjemmet skal du huske at fjerne nøglen - lader du den side, er det stadigvæk nemt at komme ud af døren for ubudne gæster.
 

Sæt lås på den indvendige terrassedør

Hvis terrassedøren ikke kan låses indefra, bør grebet skiftes ud med ét, der kan låses.
 
Sådan ser langt de fleste terrassedøre ud på den indvendige side. Et ganske almindeligt greb, der ikke yder nogen som helst form for ”udbruds-sikring”.

Terrassedør-grebet sidder fast med to skuer; lige til at fjerne med en skruetrækker.

Når de to skruer er fjernet, er dør (paskvil) grebet lige til at fjerne.
Normalt er der tale om standardgreb, det betyder, at skruehullerne i det nye greb sidder samme sted som det gamle. Paskvil greb findes i både en venstre og højre udgave. Vores greb er en venstre udgave. 

I stedet for et låsbart greb, hvor du altid skal huske at fjerne nøglen, når du ikke er hjemme, kan du montere et greb med kodelås. Fx Ruko Code Handle hvor du blot trykker på den røde knap for at låse grebet og åbner det ved at indtaste en sekscifret kode.
Sådan sikrer du dine døre
Hvis indersiden af din hoveddør ligner denne, er det en rigtig god ide at skifte vrideren ud med en låsecylinder, der låses med den samme nøgle inde og ude. Derfor skal du tage din hoveddørsnøgle med i din lokale XL-BYG, når du køber den nye cylinder, og få den kodet om, så den passer til din eksisterende nøgle. Hvis ikke den udvendige låsecylinder kan drejes 360 grader, skal låsen også skiftes.

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk