PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Sådan maler du lofter og vægge

Når stuen eller børneværelset skal have den helt store tur, er der en ”rigtig” måde at gøre det på, nemlig den mest rationelle – og den kan du læse mere om her:

Læsetid: ca. 1-2 minutter 

Flotte lofter og vægge

Det gælder generelt, at jo mere blank en maling er, desto mere ses eventuelle ujævnheder i overfladen, og det gælder især, hvis væggen får sidelys! Hvis du vælger en mat, vaskbar væg (og loft) maling, er du godt på vej til en flot overflade.
Dæk ordentligt af og start med loftet. Det meste af tiden med malearbejdet går ofte med afdækning af de flader, der ikke skal males. Det tager tid, men tiden er givet godt ud, når du ikke behøver at rense klatter af gulvet eller fjerne vægmaling fra panelerne. Når afdækningen er på plads, skal du begynde med at male loftet, så undgår du stænk og klatter på (nymalede) vægge og paneler. Det er også en god ide at male store, selvstændige flader, som f.eks. loftet færdige på én og samme dag, hvis arbejdet strækker sig over flere dage. 

Sådan gør du - Trin for trin 

Trin 1 

Sørg for en omhyggelig afdækning af alt det, der absolut ikke skal males, det vil sige gulvet og alt træværket. Hvis du ikke kan tømme rummet for møbler, kan du stuve dem sammen på midten af gulvet og dække dem med plastfolie. Lad være med at spare på plastfolien og sørg for at der er rigelig arbejdsplads rundt langs væggene. Brug bred malertape til afdækningen, den er nem at fjerne senere hen. 

Trin 2 

Når du skal dække gulvet, er der to gode muligheder; afdækningspap eller en afdækningsmåtte. Pappet ligger bedst fast, fordi det tapes fast, afdækningsmåtten er hurtigere at flytte rundt med, men den har tilbøjelighed til at glide.
 


Trin 3 

Hvis du fuger overgangen mellem loft og væg med en (overmalbar) akrylfugemasse, slipper du for grimme skygger og sorte sprækker, dér hvor malingen ikke kan dække. Det samme gælder de indvendige hjørner ved dørindfatninger og vindueskarme. Her er akrylfugemassen også god til at lukke revner og sprækker.

Trin 4 

Start med at male rundt langs alle kanter, inden du grunder og maler resten af væggen med rulle. Brug en god, flad kvalitetspensel til at male langs kanterne med - dér hvor du ikke kan komme til med rullen.

Trin 5 

Vægge og lofter bør grundes med Sadolin Grunder Puds og Beton. Lad grunderen tørre tilstrækkeligt (se på emballagen), inden du maler færdigt med Sadolin vægmaling. Brug et teleskopskaft både til lofter og vægge; så kan du nå alle flader fra gulvet og behøver ikke at kravle (ret meget) på stigen.

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk