PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Dæk dine behov ved at male med den rigtige glansgrad

Inden du påbegynder dit næste malerprojekt i hjemmet, er det vigtigt, at du ikke kun overvejer, hvilke farve malingen skal have, men også dens glansgrad. Glansgraden fortæller nemlig noget om, hvor slidstærk, robust og rengøringsholdbar malingen er.
Dæk dine behov ved at male med den den rigtige glansgrad

Læsetid: ca. 2-3 minutter

Godt begyndt er halvt fuldendt

Hvis du vil have succes med dit malerprojekt, er det af stor betydning, at du først rengør de overflader, du vil male. Sidder der fx gamle malingrester, tapetrester eller indgroet snavs, kan det i høj grad påvirke udseendet af dit færdige resultat. Sørg derfor altid for at få afvasket og forbehandlet fladerne ordentligt, inden du påbegynder dit projekt. Virker det som en uoverskuelig opgave? Fortvivl ej! Du kan nemlig få tips og gode råd til, hvordan du bedst kommer i gang med malearbejdet her.

Mathed og glans

Når du skal vælge maling til dit hjem, er det som sagt vigtigt, at du er opmærksom på malingens glansgrad. Jo højere glans, jo tydeligere kan du se ujævnheder. På den anden side er det lettere at rengøre en overflade, som er malet med en maling med høj glansgrad. Der er altså en hårfin balance mellem det praktiske og det æstetiske.
Glansgraden måles på en skala fra 0 – 100, og den beskrives typisk med udtryk som: Helmat, mat, halvmat, halvblank og helblank.
Se tabellen nedenfor og bliv klogere på, hvilken glansgrad du bør gå efter til dit malerprojekt.
Tabel over maling glansgrad
Tabel over glansgrad

En blank maling reflekterer lyset mere end en mat maling, og det er derfor også noget, du bør tage med i dine overvejelser, når du vælger maling. Det vigtigste er, at du finder den helt rigtige maling, som passer perfekt til dit behov.

Forskellige behov i forskellige rum

Køkkenet

I mange hjem er køkkenet samlingsstedet, når familien skal hygge sig, så her tilbringer hjemmets beboere ofte mange timer. Det er også her, der laves mad. Det betyder, at vægge og overflader i køkkenet let bliver udsat for meget forskellige varmetemperaturer og stænk fra komfuret mv. Derfor er det vigtigt, at du vælger en god og rengøringsvenlig maling til væggene i køkkenet, så de kan tåle både grundigere rengøring og slitage. Hos XL-BYG anbefaler vi, at du vælger en maling med glans 20 til væggene i dit køkken.

Badeværelset

Skal du male dit badeværelse, er det vigtigt, at du vælger en vådrumsmaling. Som navnet angiver, er denne type maling særlig velegnet til vådrum, hvor fugt og vand er hverdagskost. Vådrumsmalingen er robust og derfor skabt til at modstå det fugtige klima. En ideel glans til væggene i badeværelset er 30 eller højere.
Badeværelset

Børneværelset og gangearealer

I andre trafikerede rum som fx børneværelset eller entréen, hvor det også hurtigt kan blive snavset, kan du med fordel vælge en lettere mat maling med glansgrad omkring 10 eller derover. En sådan type maling tåler hyppig afvaskning og er forholdsvis robust og slidstærk.
Har du brug for mere hjælp til at vælge den rigtige glans og den rigtige maling, som passer til netop dit behov, så kig ned i din lokale XL-BYG. Her vil vores kompetente medarbejdere med glæde vejlede og hjælpe dig med at træffe det rigtige valg.
Børneværelset 

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

Relaterede produkter

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk