PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Bedre lyd- og indeklima med akustikplader

Når du skal bygge nyt eller renovere loftet, er det en god idé at bruge akustiklofter. Det sikrer god akustik i dine højloftede rum samt et bedre indeklima.

Læsetid: ca. 2-3 minutter 

Moderne, nordisk byggeskik kan godt give temmelig store og ubehagelige problemer med akustikken! Først og fremmest fordi der bruges mange hårde byggematerialer, og fordi store rum med højt til loftet er blevet populære. Derfor er det en rigtig fornuftig ide at tænke i akustiklofter - både i forbindelse med nybyggeri og i forbindelse med renovering af ældre byggerier. 

Sådan monteres de smarte plader

Bedre akustik og mere isolering på samme tid. Troldtekt Akustik+ pladerne er nemme at montere - også i ældre byggerier. Herunder finder du trin-for-trin vejledninger på, hvordan du monterer først forskallingen, herefter selve akustikpladerne samt får pladerne tilpasset.

Sådan monterer du forskallingen

 

Trin 1 

Troldtektpladerne skal anbringes på et "skelet" af forskalling; brædder i dimensionen 22x95 mm. Forskallingsbrædderne monteres i den bærende konstruktion - spær eller lægter bagved (gips)væggen. Sørg for at skruerne er lange nok til at gå igennem (gips)væggen - et eller to lag gips.
 

Trin 2

Ved et almindeligt "fladt" loft giver det ofte den pæneste løsning, hvis du starter fra midten af loftet og monterer pladerne ud mod væggen, så de sidste plader mod væggen saves til og bliver lige store.
 
 

Trin 3

Forskallingsbrædderne skal monteres med en centerafstand på 60 cm - det vil sige, at der skal være præcis 60 cm fra midten af et forskallingsbræt til midten af det næste.

Sådan monterer du akustikpladerne

 

Trin 1 

Troldtekt Akustik+ er "født" med 25 mm isolering, der er klæbet fast på bagsiden af pladen. Isoleringen er placeret nogle cm fra kanten af pladen, så der er plads til den mellem to forskallingsbrædder.

Trin 2

Hvis der er tale om et skråt loft som her, kan du enten vælge at starte med en hel plade op mod kip, og så slutte af med en rest, eller du kan starte på midten og arbejde dig ud til siderne, så de sidste plader bliver lige store.

Trin 3

Start med at montere de vandrette rækker fra en lodret linje ud mod de tilstødende vægge. Pladerne skal monteres i forbandt, så næste række plader fastgøres ud for midten af forrige række. Det er en fordel at være to om monteringsopgaven.

Trin 4

Det kan være en stor lettelse i skruearbejdet, hvis du for-monterer skruerne nede på arbejdsbordet. Skru dem halvt i; så er det nemt at færdigmontere på stedet. Brug de specielle, medfølgende Troldtekt skruer og brug skruer for hver 60 cm - i hjørnerne monteres pladerne med skruer 25 mm fra kanten.
 

Trin 5

Hvis pladerne monteres på et skråt loft, skal du huske at skære den langsgående kant i smig, så pladerne passer med vinklen mellem loft og væg.

Sådan tilpasser du pladerne

 

Trin 1 

Når du skal mærke op på pladerne, sker det nemmest med en (rigtig) tømrerblyant, som kan lave en tyk og synlig streg.
 

Trin 2

Til afkortning af pladerne kan du bruge en almindelig (udtjent) håndsav. Husk at støvsuge hele loftet, når du er helt færdig med monteringen, så du fjerner støv fra skrue- og savearbejdet.

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk