PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Akustikloft

Effektiv lydisolering af loft med akustikloft og akustikplader

Akustikloft med akustikplader - XL-BYG

Akustiklofter er loftbeklædninger, der består af akustikplader. Denne type plader kan anvendes stort set overalt på boligens lofter. Akustikplader er fremstillet af træ og cement, som begge er naturmaterialer. Pladerne har en opbygning og struktur, som har flere positive virkninger på din bolig.

Bedre indeklima med lydisolering af dit loft

Bedre akustik

Når man har bygget drømmeboligen eller har renoveret den eksisterende bolig, kan man nogle gange opleve, at akustikken ikke er blevet forbedret. Måske tværtimod. Det er ofte et problem i boliger, hvor man holder en minimalistisk stil med få møbler og næsten ingen billeder på væggene.

Hvis væggene er af mursten eller andre hårde beklædninger, bliver støjniveauet i lokalet let høj. Hvis akustikken ikke er god, vil alle lyde virke for høje eller ligefrem fremkalde en efterklang i lokalet. Når man snakker sammen, hører musik eller sætter tallerkener og kopper på bordet, runger det ubehageligt.

Akustikloft med akustikplader - XL-BYG

Dette problem kan du effektivt løse med akustikplader, som du monterer i loftet. På grund af pladernes specielle opbygning og overfladestruktur, dæmper de lydene i lokalet og reducerer efterklangtiden. Når du har monteret pladerne, vil du ofte kunne opleve en afgørende forskel på støjniveauet. Nu virker lydene fra ivrig snak, barnegråd, klirren af glas og bestik og musik ikke længere generende. Du hører også lettere, hvad andre siger og behøver ikke at hæve stemmen for at blive hørt. Og har der tidligere været en irriterende efterklang i rummet, vil denne nu ofte være forsvundet.

Akustikloft med akustikplader - XL-BYG

Bedre indeklima

Akustikplader af træbeton giver din bolig et godt indeklima. Det gør de, fordi de ikke virker som en plastikpose, men tværtimod kan "ånde" og fungere som kanaler for fugt. Du undgår altså lettere, at der opstår fugtskader, råd og skimmelsvamp er mindre. Pladerne er fremstillet af naturmaterialer og er også allergivenlige, hvilket kan være en stor fordel i en tid, hvor flere og flere kæmper med allergi.

Brandsikre

Akustikplader, der er fremstillet af træfibre, der er pakket ind i cement. Cementen beskytter træfibrene mod at gå i brand, fordi cement ikke kan brænde. Konsekvensen er, at træbetonpladerne er meget bedre sikret mod brand end loftplader af rent træ.

De har en lang holdbarhed

Træbetonplader, som akustikplader også kaldes, har en lang holdbarhed. Pladerne kræver ingen efterbehandling eller vedligeholdelse. Hvis du vil rengøre dem for støv, kan du let gøre det med en støvsuger. Lad blot støvsugerhovedet glide let hen over undersiden af pladerne, så fjerner du hurtigt eventuelt støv fra dem.

Akustikloft med akustikplader - XL-BYG

De er nemme at montere

Akustikplader til lydisolering i loft er nemme at sætte op. Hvis du har en god boremaskine, kan du hurtigt montere pladerne. Du kan enten vælge at fastgøre dem med skruer eller skjulte beslag, som man ikke bemærker. Hvis du vælger at fastgøre pladerne med skruer, anbefaler vi, at du anvender de specielle strukturskruer (se under Tilbehør til loft), som er beregnet til effektiv montering af pladerne. Du kan læse mere om montering af akustikplader i vores artikel Nem montering af nyt akustikloft.

Akustikloft med akustikplader - XL-BYG

Akustiklofter med højtalere og ventilation

Du har flere muligheder for at udnytte dit akustikloft endnu bedre. Her er nogle eksempler.

Skjulte højtalere

Du kan vælge at montere højtalere i pladerne. Når du tænder for musikken, kan man tydeligt høre lyden i højtalerne, men både ledningerne og selve højtalerne er skjulte. Desuden er det værd at nævne, at akustikpladerne sikrer en bedre gengivelse af den musik eller tale, du hører i højtalerne.

Belysning i akustikloftet

En anden spændende mulighed for bedre udnyttelse af dit akustikloft er at montere indbygningsspot i det. Det kan se rigtig flot ud og fremhæver både pladernes struktur og giver dig en effektiv belysning. Samtidig slipper du for at have lamper hængende ned fra loftet.

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk