PRODUKTER

Viser af produkter SE ALLE

ARTIKLER

Viser af artikler SE ALLE

LOKALSIDER

Viser af lokalsider SE ALLE
0

Sådan hæver du køkkenbordet

Hvis køkkenbordet er for lavt, risikerer man at få rygproblemer. Men det er let at hæve køkkenbordet

Giv køkkenbordet en mere behagelig arbejdshøjde

Køkkenbord - XL-BYG

Hvis du ikke har den helt rigtige højde på køkkenbordet, bliver det meget hurtigt både besværligt og trættende at arbejde i køkkenet. Du finder den korrekte højde ved at måle afstanden mellem albuen og bordpladen; den skal være 10-12 cm. Du kan også finde den rigtige højde, hvis du stiller dig med siden til køkkenbordet; helt tæt på. Nu skal din hofte og bordpladens overkant være i den samme højde. Er dit køkkenbord for lavt - så se med her hvordan du hæver det.

Sådan griber du opgaven an

Trin 1

Hæv køkkenbordet Trin 1 - XL-BYG

Fjern listen mod væggen med en skarp hobbykniv, hvis den bare er limet fast med silikone-fugemasse. Er den sømmet eller skruet fast, kan du med forsigtighed fjerne søm/skruer, så listen evt. kan genbruges.

Trin 2

Hæv køkkenbordet Trin 2 - XL-BYG

Køkkenbordpladen er oftest skruet fast nedefra. Fjern alle de skruer, der går gennem vangerne og op i bordpladen. Hvis skruerne er suppleret med vinkler, skal du også fjerne disse.

Trin 3

Hæv køkkenbordet Trin 3 - XL-BYG

Bordet er nemt at gøre højere med en ramme af lister, der passer til den aktuelle "forhøjelse". Det er nemmest at fremstille rammen "løst"- oven på køkkenbordet, så den får præcis samme længde og bredde.

Trin 4

Hæv køkkenbordet Trin 4 - XL-BYG

Her er brugt en dimension på 43 mm, men du kan selvfølgelig fremstille rammen i enhver anden dimension, der passer til din højde.

Trin 5

Hæv køkkenbordet Trin 5 - XL-BYG

Når du samler rammen, skal du placere de tværgående stykker, så de kommer til at sidde præcis oven på skabenes sider; så er det nemt at gøre rammen fast - både oppefra og nedefra.

Trin 6

Hæv køkkenbordet Trin 6 - XL-BYG

Du kan med fordel male rammen, inden du gør den fast. Så slipper du for at skulle beskære malingen op mod køkkenbordet og ned mod skabene.

Trin 7

Hæv køkkenbordet Trin 7 - XL-BYG

Skru bordpladen fast nedefra gennem skabenes topplade med skruer, der er så lange som muligt, men selvfølgelig uden at gå gennem bordpladen. Du skal bruge fire skruer i hver topplade - to ved forkanten og to ved bagkanten.

Var artiklen god?

0
0

Del artiklen

XL-BYG Webshop ApS
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 36452943 | Tel.: +45 70264219 | Email: websupport@xl-byg.dk
Telefontid: Man.- tors. kl. 9.00-16.00 | Fre. 9.00-15.00
XL-BYG a.m.b.a. (Kædekontor)
Holmstrupgårdvej 20, 8220 Brabrand
CVRnr.: 26864100 | Tel.: Find XL-BYG | Email: info@xl-byg.dk
Åbningstider: Man.- tors. kl. 8.00-16.00 | Fre. 8.00-15.30
Luk
Luk